Sommar i city och borg

7 juli, 2015

På dagens To-do lista stod besök i Borgholm. Dagen inleddes med sovmorgon och sedan frukost där Daniels mamma förberett toast med ost och skinka, och jordgubbssmoothie – vilken lyx. Med lyx frukost i magen startade vi dagen!

  
Vi tog bilen mot Borgholm och Daniel hade bestämt sig för att lära mig lite mer om ”borgen” och vi besökte därför Borgholms slottsruin. Den var rätt häftig och hade ju minst sagt ett bra läge att ha koll över både havet och Alvaret. På väg dit möttes vi av ett gäng kor!

   
  
  

Det skulle ju vara dåligt väder idag – men det kan jag ju inte påstå att det var! 24 grader och blå himmel. Men mycket blåst – trots flätat hår körde jag samma frisyr som Einstein hela dagen ;)

Vi tog en promenad bort till Solliden som jag aldrig sett – men kände inte för att betala för att gå in och kika på ett hus då jag inte är så intresserad. Tänkte att man kanske kunde se det från ingången. Men så var inte fallet. Nu har jag i alla fall sett entrén till Solliden, och ett gäng med finklädda människor då Årets Ölänning skulle utses idag. Konstig dag att göra det på en tisdag?!

Sen gav vi oss iväg in till Borgholm. Tog en promenad ner till hamnen där någon stackare med segelbåt hade gått på grund och till och med jag med min minimala båtkunskap insåg att det inte riktigt var som det skulle då båten lutade så masten stod i 45grader mot vattnet. Den var kvar där även när vi åkte – stackars seglare som blev dagens show för alla i Borgholm! Sen passade vi på att käka pizza på Ebbas som var ett av pizza-stoppen som varit inplanerade sedan länge. Vårens nyttigheter har skapat en liten pizza-lista som ska klaras av den här veckan. Får väl löpa desto mer nästa ;) Vi passade även på att käka glass i Borgholm – jag beställde den udda glassen ”Gammeldagsvåffla med sylt och grädde – utan grädde” men ”med sylt och grädde” är ju typ namnet på den, men jag har aldrig förstått exakt vad grädden tillför i det hela – tycker mest den fryser och blir mindre god – där av ”utan grädde”. Efter ytterligare en blåsig promenad runt i Borgholm gav vi oss av hemåt. Och ja – det var ju nästan dagen.

Nu har jag förberett en Paj med hallon som står i ugnen – kanske får vi provsmaka ikväll – annars blir det imorgon. Det som ska hinnas med är däremot kvällspromenaden med Zammy ner till havet. 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.