Långe Jan och Vrålblåst

8 juli, 2015

Alltså alla säger att det är så dåligt väder i Sverige just nu – inte på Öland! Men allt handlar väl om hur man ser det. För blåser det gör det – som sjutton! Men solen har lyst ned undantag för några få regndroppar på förmiddagen (verkligen några droppar!).

Dagen bestod av roadtripp vi gav oss iväg efter frukost (de obligatoriska Öländska ostfrallorna som är standard hos familjen Eriksson) Första stoppet blev i Färjestaden för att visa Daniel det grymt stora köpcentret – det var så att säga snabbt avklarat. Nästa stopp blev i Mörbylånga och vi hittade en lååååång brygga! 

 

  

Sen puttrade vi vidare ned åt södra udden. Vid 16 tiden var vi hungriga framme vid Långe Jan – fyren på Ölands sydspets. Där möttes vi av en fågel (eller egentligen många) men denna gav oss ett gott skratt. I vinden försökte den lyfta åt höger från där vi såg den, men eftersom det blåste då mycket så blåstes den åt vänster flera meter varje gång den försökte lyfta. Nödlandade på ett staket flera gånger , flaxade så mycket den orkade och kom istället längre och längre till vänster innan den tillslut nödlandade på gräset och bestämde sig för att vila och äta lite där. Inte ofta man ser att fåglar har problem i vinden. Lika dant svalorna – kämpade för glatta livet åt ena hållet och hej vad det gick åt andra hållet – värsta farten. 

Vi tog en promenad på spetsen av udden – fick ont i öronen av all blåst och gick in och käkade lunch – räkmacka och kaffe för mig! Sen tog vi oss upp i Långe Jan utan att blåsa bort helt på toppen! (men det var lite soligt för en groupie ;)

  
Sen begav vi oss hemåt igen. Väl hemma väntade en promenad in till Löttorp och besök på Morells tillsammans med Daniels mamma – öl, vitlöksbröd och kycklingspett blev en bra middag. Sen åkte vi hemåt och mumsade på pajen jag gjorde igår, såå mäktig, livsfarlig att skära i och supergod – hallonkaka med mascarponekräm! Vi avslutade kvällen med den obligatoriska kvällspromenaden med min kompis Zammy.

   
 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.