Rulla runt

10 augusti, 2016

En utveckling av mina tidigare julla junt (alltså Rulla runt fast med lite R-problematik). Det här var alltså inte igår utan för sådär 25 år sen (believe me!) men idag har jag alltså lärt mig säga R och kan därmed konstatera att det gör fasiken ont att rulla runt efter ett löppass.

Jag snackar så klart Foam Roller. Inköpt för att eventuellt mjuka upp stela höfter. Men det blev väl inte så mycket rullande utan uppstyrt schema. Sen blev det naprapaten och efter någon månad fick jag en övning hos naprapaten som var just en ”rull övning”. Sen blev det husköp, lägenhetsförsäljning, säljkonferenser och allt annat än stretchande. Och så tyckte jag ärligt talat att det inte gick sådär sjukt mycket framåt och att jag ändå var tvungen att göra det mesta av jobbet själv. Så nu har jag lite naprapatpaus. Men för den skullen har jag inte gett upp rörligare höfter. 1. Det vore fasiken coolt att kunna göra en headkick. 2. Det vore i alla fall nice att göra en vettig roundhouse med båda benen 3. Det vore skönt att inte höra ”vrid höften mer” (I know! Jag är ingenjör jag kan teorin! Det bara *gaah* går inte. Kaput, trasig fungerar inte. Förstår du? :P ) 4. Det vore ju i alla fall lämpligt att kunna sitta på huk – just saying!

Så efter dagens löppass stretchade jag lite i trädgården. Så skönt att kunna sitta i gräset, stretcha och eftersvettas lite för sig själv innan man går in. Sen blev det rulla. Främsta fokus ljumskar och Aj! that really hurts! Så jag rullade lite till. För gör det ont gör det nytta. Det vet alla.

Rulla runt - foam roller

Sen rullade jag benen åt alla andra håll. Framsida lår, baksida lår, vader fram och bak.  Glad när man har rullat runt - foam rollerSen avslutade jag med en Yoga Hunden, inte vacker, inte skön, men när det verkligen drar ut och ibland knakar mellan skulderbladen så vet man att en kontorsråtta som jag behöver det där. Och sen klev jag fram med ena foten och roterade ena armen upp i luften. En skön stretching som också drar i höfterna. 

Sen gick jag och käkade mat – vrålhungrig. Inte lätt att få ihop dagens mattider med nya tider och pendling.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.