Roundhouse, Roundhouse, Roundhouse

8 december, 2016

Efter några sjuklingdagar hemma var det underbart att få kötta lite roundhouse på träningen. Camilla kom med den brillianta idéen att vi skulle köra det tidiga passet. Så här sitter jag i sängen, innan 23 och har både hunnit träna, packa ur väskan och packa i nya träningskläder och fixat frukost till imorgon.

Klockan 18 kör fortsättningsgruppen och vi brukar egentligen alltid köra med avancerat gruppen klockan 19.15. Men då både jag och Camilla tyckte det lät nice att komma hem tidigt så valde vi fortsättningspasset. Det var Stefan som höll i passen och det är helt klart lite av mina favoritpass. Då är det basics, men sådant som man aldrig, aldrig, aldrig kan få för mycket av.

Först var det mycket skuggboxning, sen körde vi en hel del low kicks och blockar. Varvade med direkta front kicks och roundhouse, utan både stegbyte eller fotförflyttningar. Det hela handlar helt enkelt om att man måste ha tyngden på bakre foten och verkligen köra thai-style. Det är så lätt i teorin och det är så svårt i praktiken. Men riktigt bra träning.

Sen avslutade vi med en hög med roundhouse. Rundsparkar i midjehöjd är lite av ett signum för Muay thai och det är tyvärr här mina stela höfter ställer till med problem. Men det känns på något sätt som att det sakta men säkert faktiskt börjar lossna lite nu. Alltså det är fortfarande tokstelt, men det känns som jag börjar få lite mer kontroll och lite mer rörlighet.

Min PT Sophia konstaterade under rörlighetstesterna att den röda tråden i min svaghet i olika övningar var rumpan.Det roliga var att idag när vi stod och nötte roundhouse med bred stans och jag verkligen fokuserade på höftrotation och teknik så brände det i rumpan. Kanske kanske har Sophia på två PT pass gjort mer för min rörlighet än vad naprapaten lyckades med på ett halvår. Det vore ju inte helt fel!

Appropå PT så kollade jag i helgen och i början av veckan både mobilkalendern och jobbkalendern efter ett inbokat PT pass, men hittade inget. Således tänkte jag att jag bokade väl inget. Men igår klockan 15.11 fick jag ett mail från min PT som undrade var jag höll hus. Attans, jag hade ett pass inbokat igår klockan 15. Och jag som verkligen dubbelkollade så noga. Dumma kalendrar. Det blev ett dyrt misstag, men förhoppningsvis har jag lärt mig min läxa nu. Nu är ett nytt pass inbokat nästa onsdag. Därför tänkte jag försöka kör lite av övningarna själv på gymmet imorgon eftermiddag. Rumpmuskler here we come!

Som avslutning bjuder jag på två glada men trötta tjejer som nu för tiden kör alldeles för få pass ihop. Och det beror inte på Camilla som kör 4-5 pass i veckan. Min elitesatsning försvann nog någonstans emellan chefsjobb och hus i Strängnäs. Tough shit.

Roundhouse, roundhouse, roundhouse post-training

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.