Quorn-bolognese och Sparring

30 november, 2015

Igår var det ett riktigt köttigt sparringpass på Combat. Hela den här veckan har det varit ganska lugnt på träningen. Folk är sjuka, på semester och säkert allmänt ”november grå”. Så vi var nog bara 10 pers på träningen. Söndagar är alltid bara sparring med Roger. Men lugn sparring så alla ska kunna vara med. Även fast den just nu mest är de avancerade som är där.

Några av de som var på sparringen är grymt mycket bättre än mig och det är verkligen en utmaning att köra med dem. Men det är också då man lär sig. Hade först en snäll start med Camilla, det är alltid kul att sparras då. Man latjar lite och prövar lite nya sätt eller kombinationer för man vet att den andra har kontroll och att man inte kommer bli knockad om man råkar tappa garden för en halv sekund. Sen hamnade jag i två riktigt tuffa ronder med en rätt biffig kille och en som är riktigt lång. Den ena var hård och jag var glad för tandskyddet när jag försökte blocka ett knä med huvudet (det låter värre än det var mamma ;).  Klarade mig till och med från fläskläpp. Den långa killen är det så grymt svårt att komma in på för så fort jag attackerar så är hans armar och ben överallt. Men det är så bra träning att köra med olika personer och verkligen försöka läsa olika stilar. Men efter de här första två ronderna kändes det lite hopplöst. Men sen släppte det faktiskt och på slutet var jag riktigt nöjd med passet. Jag kände mig relativt snabb. Jobbade in och ut en hel del. Lyckades läsa mina motståndare och fokuserade på slag som jag faktiskt kunde få in. Speciellt nöjd var jag med en rond med en kille som tidigare alltid gjort det totalt omöjligt för mig att göra någonting och som jag aldrig fattade vad som hände när jag sparrades mot honom. Idag gick det liksom upp ett ljus, även om han ger mig spö hur lätt som helst så lyckades jag ändå läsa vad han gjorde. Lyckades blocka några sparkar. Fånga ett ben. Få in lite slag och plocka några jabbar. Kändes grymt bra faktiskt. Passet var dock insane jobbigt! Blev sådär lagom röd och svettig som bra thaiboxning kan göra en ;)

Sen blev det hem och laga Quorn Bolognese med Blomkålsris. Jag var ganska skeptiskt till båda två. Men det blev faktiskt riktigt gott! Blomkålsris är egentligen Blomkål, som man river grovt på rivjärnet och häller 10 sekunder i kokande vatten och sen äter som ris till valfri måltid. Jag var skeptiskt och tänkte hur mycket ris kan det bli av bara blomkål och ja, det är ju blomkål, men smakar förvånansvärt lite blomkål och funkar utmärkt istället för ris! (Kanske dock inte innan något superviktigt möte med tanke på eventuella konsekvenser som blomkål kan orsaka ;). Quorn Bolognesen var helt enkelt en köttfärsås fast med Quornfärs. Quoarnfärs, morötter, lök, balsamicovinäger, krossade tomater och tomatpuré och snåla inte med saltet på slutet det liksom ”klipper av” lite av den sura konsistensen som lätt uppfattas annars. Glöm inte heller att toppa med Parmesan, mumma!

 

Quorn Bolognese

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.