Första advent och sammanträffanden

29 november, 2015

Helt galet ju – nu är det första advent! På träningen idag var vi helt överens om att det känns helt knasigt att det är Advent i November. Men ja, så är det – och det är ju December på tisdag så inte så långt kvar.

Så dagen har bestått av en gemensam insatts av mig och Daniel med att julstäda lägenheten och julpynta. Daniel dammsög, torkade alla golven och bytte sängkläder. Jag gjorde storrengöring av duschen och alla fogar (ni vet när de blir sådär tråkigt gula) husmorsknepet är ättikssprit blandat med vatten och sen ”Go Crazy” i duschen. Blev riktigt bra och nu luktar det ättiksgurka i hela badrummet ;) Jag har även tvättat och julpyntat hela lägenheten. Se så fint.

Julpynt och första advent

Ja just det! Lovade ju att visa mina nya adventsljus, så här färggrant och fint blev det alltså. 100% juligt – kanske inte, 100% unikt – jajamensan. (Och miljövänligt om jag får be, för alla dessa hade jag redan hemma!)


Adventsljus hemmagjord ljusstake

Så nu är det riktigt juligt här i ”huset”. Satte även upp ljusslingan på balkongen idag. Så mysigt att komma hem när den är tänd och det liksom ser ombonat ut i lägenheten.

En annan rolig detalj som jag noterade idag var julstjärnorna.

Julstjärnor
Den vita fick jag av mamma för flera år sedan när hon och mormor var och hälsade på mig när jag pluggade i Luleå. Den gröna har varit på villovägar två jular, men kom fram i våras när jag städade en gammal datorväska som jag hade i UK. Den är nämligen inköpt på en julmarknad i Lincoln som jag var på med Gez och hennes döttrar när jag bodde i England. Men ser ni – det är samma stjärna i två färger. Vilket sammanträffande! Earth 2004 står det på dem. Vad var oddsen för det? Jag hade ingen aning om det när jag köpte den gröna i England! Men nu ser det ju riktigt genomtänkt ut. Har däremot försökt Googla och hitta tillverkaren, men det gick inget bra. Om någon vet var man hittar flera julstjärnor av denna sort får ni hemskt gärna lämna en kommentar! Den vita har en lampa i sig, som ni ser på bilden. Men inte den gröna – så det blir nästa inköp, en lampsladd till den gröna lampan. För övrig så är den gröna en färgklick i vårt annars väldigt Stockholmsvita hem!

Dags att addera lite julmusik och börja nedräkningen mot jul!

 

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.