Pokémon Go – Tokyo vs. Sverige

6 oktober, 2016

I Tokyo är alla som galna i Pokémon Go från affärsjurist, till skolbarnen, till gammelfarfar – alla går med mobilen under näsan och letar Pokémons. För en svensk är det här rena Pokémon Meckat.

För er som spelar Pokémon Go så vet ni att det är super när det är Lures på ett pokéstop (rosa blad runt de blå prickarna – för er som inte vet). För då kommer det massa mer Pokémons än det gör annars. Vi hittade några ställen som var rena Lure zoos där det kryllade av Lures och sprutade ut Pokémons. Rätt häftigt!

Lures i Tokyo Japan Pokémon Go

Bara titta hur många Pokéstops det är överhuvudtaget – överallt! Det märks att det är ett spelande land, där det är en mycket mer accepterad del av kulturen. Och att det i detta fall är ett land som utvecklaren satsat på. Lycka till att hitta så här många Pokéstops alls i Strängnäs och här har vi en hel drös på bara en liten del av en park.

Mycket saker kan man också lyckas samla på sig i alla Pokéstops man hittar. Det gäller att rensa väskan!

Untitled

Det här är mitt i ”lure-träsket” som ni såg på bilden innan. Det var en gång in till ett tempel och verkligen alla stod och tittade ner i sina skärmar. Alla, spelade pokémon.

Folksamling som spelar Pokémon Go Tokyo JapanDet spännande var att strax innan vi kom fram till parken så kommer det ett helt gäng med människor kutandes och vi undrar så klart vad som är på G. Och fler och fler kommer utspringande från parken och vi undrar om det är någon konsert eller så som slutat i parken. Men Daniel lägger märke till att alla stirrar ned i telefonerna. Så lite nyfikna på om det verkligen kan vara Pokémon Go som skapat den här folkrusningen vänder vi och följer efter folkmassan en bit. Där. Mitt på trottoaren längre bort så stannar folk. Klumpar ihop sig lite och sen börjar folksamlingen upplösas.

Vad hände? Vi tror att det var något som kallas ”rare Pokémon” vilket innebär att den bara dyker upp en gång och sen försvinner den. (”Vanliga” pokémons finns ofta på samma plats återkommande). Så när denna Pokémon var fångad så gav sig alla av igen. Häftigt att se. Att ett spel kan få folk så engagerade. Så många och så mycket i ”verkliga livet”. Det kommer bli en intressant framtid för AR (Augmented Reality).

Så här kunde det också se ut.

Nödvändigt Pokémon stop

När någon, som den här affärsmannen, bara måste stanna till och fånga en Pokémon. (Jo det hände oss ett antal gånger också ska jag väl erkänna!) Det roliga är när en pappa cyklar förbi med sin son på en liten cykel bredvid och pappan bromsar in och ropar på sonen att också stanna. För att de så klart måste fånga en Pokémon. Vilken folkrörelse. Vilken succé. Coolt att få se Pokémon Go i sin linda och hype i självaste Tokyo.

Sen var vi ju så klar tvungna att besöka Pokémon store. Allt du behöver med Pokémons på – och lite till. Dock blev det ingen shopping gjord. Så nördig är jag inte…. än…

Pokémon store Sunshine City

Pokémon store Sunshine City Pikachu

6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.