Promenader är också träning

7 oktober, 2016

Idag på träningens dag vill jag lyfta fram och verkligen förtydliga att promenader är också träning! Jag hade nog inte sagt det själv om du frågade mig för några år sen. Men idag, vilket uppvaknande jag fick! Klart som sjutton att promenader också är träning. Vill ni veta varför?

När jag bodde i Luleå och pluggade (på Vänortsvägen för er som är familjära med LTU) så tyckte jag alltid att stan låg så långt ifrån universitetet. Idag när jag och Daniel landar i Luleå så gick vi en promenad och kom ända bort till Mc Donalds vid Mjölkudden. Jag tyckte inte ens att vi gott långt. Visst det var en bit kvar till universitetet och sen en bit till till Vänorts. Totalt 5km avslöjade Google Maps att det var. Som jag kom ihåg det. Men fem kilometer nu mot fem kilometer då är verkligen inte samma sak.

Mitt kära Luleå

Jag i mitt kära Luleå

Så träning ger färdighet. Jag vill skicka ett stort varmt tack till Frida som drog med mig på alla core-pass, crosstrainerpass, världensjobbigaste boxpass och fick mig inspirerad till löpning när gymkortet gick ut. Tack Frida för att du hjälpte mig de första stappliga stegen på en väg mot mer träning. Och tack till Daniel, min egen lilla träningsgalning som peppar, stötar med träningen och säger att jag är fin oavsett om jag tränat som en galning eller käkat en alldeles för stor nachotallrik. (Självdisciplin what?!) 

Nu när vi är här i Luleå igen har jag insett hur mycket som hänt sen 2012. Jädrar vad det runnit vatten under broarna. När jag inser hur lite jag känner till om en stad som jag bott nästan 5 år i (-1 med exjobb och USA) det är då jag inser hur mycket jag vuxit och lärt mig. Hur lär man känna en ny stad? Jo man går, och går och går och tillsist så vet man var man är. Bara sådär. Det tar tid. Men promenader är träning och att känna sig hemma geografiskt tycker jag är en hygienfaktor för att känna sig hemma i en stad. Så gå, gå, gå – varje timme är värt det.

Jag tycker 5km är lite nu, visst att det tar sin timme att gå. Men det är skönt. Frisk luft och rensa tankarna. Då. Mest ett måste för att man skulle röra på sig och gymmet var värre än att gå. Idag – skönt, behovet av att röra sig finns där. Jag har byggt in det och nu kräver kroppen rörelse, den och jag blir glad då.

Så kära ni – promenader är också träning. Glöm inte det! Och en vacker dag längtar du efter att få sträcka på benen och andas in frisk luft! 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.