Påsken kom i år med

20 mars, 2016

Ja, helt otroligt, men påsken kom i år med! Som den verkar göra varje år och jag är aldrig beredd på det. Jag håller verkligen med om ”nu är det jul igen och nu är det jul igen, och julen varar in till påska!” vi har ju till och med julgrannen ligger kvar och skräpar på balkongen. Just projektet att såga granen i bitar är ju liksom inte så spännande!

Som jag skrev igår bestod stora delar av lördagen av städning. Det var egentligen tänkt att bli en riktig slappardag, men jag började liksom städa lite i ett hörn, och sen var det igång. Fördelen med att ha storstädat var att jag kunde plocka fram påskpyntet sedan. Jag vet att många tycker att det är onödigt och massa extra jobb för bara någon vecka. Jag tycker det är så mysigt att pynta inför olika högtider. Skulle mer än gärna både midsommar- och halloweenpynta med. Kanske när jag har plats för sådant pynt!

Sen tycker jag pynt ska vara fint. Hellre något stort och rejält än små ”vackra” saker. Jag har helt enkelt min mors ful-söta smak för pynt. Här kommer lite smakprov, av årets påskpynt i lägenheten!

Påskpynt 1

Den där smala tuppen får mig alltid att tänka på Wallace och Gromit! Det programmet är ju så bra!

Påskpynt 2

Mina mer uppblåsta hönor. En liten försmak av hur var man känner sig efter påskhelgen…

Påskpynt 3

Och sen lite mer vanliga påskpynt.

Sen har jag så klart tagit fram lite påskägg, en påskduk, tre häxor och lite kycklingar. Har en fin halmhare också (ungefär som en halmbock, men en hare) den fick dock ligga kvar i lådan i år. Lite för mycket saker i lägenheten just nu för att den ska få plats snyggt. Vi har ännu inte sålt vår extra hylla som liksom står mitt i lägenheten, tillsammans med två stolar som ska skrotas. Så nej, den passade inte in i år. Men jag gillar den!

Annars idag har det varit sparring. Ett riktigt grymt pass och jag hade bra flyt. Kände att konditionen riktigt var på min sida, att jag fick in lite längre kombinationer, att jag hade kontroll och att psyket var på rätt plats. Helt klart ett bra pass! Var sådär riktigt glansigt svettig efter passet. Härligt. Fick däremot ont i nacken och huvudet nu mot kvällen. Brukar kunna få det efter ett riktigt konditions tungt pass. Jobbigt, men inte mycket att göra åt.

Efter passet följde Camilla med hem en sväng och sedan stack vi till Täby Centrum och käkade lunch. Blev Yakiniku, med risblandning (vitt, rött och quinoa) och sesamsoja på Chili and Soy. Mumsigt!

Yakinuki på Chili and Soy

Vi hann även med en latte på Starbucks – så gott!  Snart dags för en ny spännande vecka – och ”påsklov” är ni taggade?!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.