Musslor och thaiboxning

10 november, 2015

Idag har varit en mötesdag – telefonmöte med grafisk byrå. Telefonmöte om webbutveckling. Telefonmöte om Europeiskt samarbete kring sökmotoroptimering. Däremellan svara på mail och godkänna trycksaks produktion.  Tänkte fortsätta mötes-temat imorgon genom att ha produktdatabasutvecklingsmöte hela dagen. Det positiva, får åka in till stan och få lite miljöombyte, det är riktigt uppskattat. Undrar hur länge jag skulle tycka att det var skönt att arbeta från soffan hemma. Tröttnar man snabbt? Annars verkar det så härligt att kunna disponera sin tid precis som man vill. Sova måndag morgon, jobba lördag kväll, träna kl 10, jobba kl 20, äta lunch kl 14, jobba 12 h, jobba 6h, helt enkelt styra sin egen dag.  Idag har jag frihet på jobbet, men inte riktigt den där mängden. Vi har ju ändå kontorstider och ska man träffa folk är det ju helt klart det som gäller. Inte direkt smockat på kontoret en söndag.

Efter promenad hem blev det tillagning av musslor! De har legat och tittat på mig i frysen länge. Musslor är verkligen underskattad ”snabbmat” för det tar verkligen inte lång tid att slänga ihop. Jag fräste en gul lök, och en vitlöksklyfta i lite smör. Hällde ner 500g frysta musslor. Väntade tills allting tinat och musslorna öppnat sig hällde på 1dl vatten blandat med lite vitvinsvinäger (eller som det ska var 1-2dl vitt torrt vin) låt koka upp. Häll i 2dl grädde (använde en öppnad matlagningsgrädde som sjöng på sista versen). Krydda med salt och cayennepeppar. Låt bubbla litegrann. Servera och njut.

Jag serverade musslorna (Moules Marinière) med en brödbulle som kan doppas i såsen. 2 dl grädde låter ju mindre nyttigt, men man äter en väldigt liten del av det – mest för att ge musslorna smak. Sen är det gott att doppa lite i såsen, men mestadelen hällde jag faktiskt bort. Om man istället sparar det i kastrullen (och inte som jag i tallriken) så kan man säkert spara det och reda till en god sås till pasta eller så!

Untitled  Tisdagslyx 

Untitled

Det gäller också att blanda upp det Fransktmysiga med lite Fighterläsning – så det inte blir för romantiskt. Idag blir det thaiboxning för första gången på alldeles för länge. Kommer vara både slagrädd och dö konditionsdöden! Men det blir väl bra får vi hoppas.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.