Mountainbike det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert

6 mars, 2018

Som Pippi – världens starkaste tjej säger ”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”. Eftersom jag fortfarande har några outforskade sporter kvar att ta mig igenom är det väl bäst att börja beta av listan – eller hur!

Därför har jag nu bokat in mig på MTB-läger på Öland i Maj. Jag är så pepp! Jag har velat testa att köra mountainbike flera år – men hur göra man liksom? Jag kan inte ens hoppa över en högre trottoarkant med cykeln, så jag kan behöva lite guidning i det här med att köra mountainbike!

Mountainbike det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert

Mountainbike det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert!

Det fina är att det är något utanför komfortzonen, men det kommer vara på alldeles förträffligt mysiga Öland. Dessutom på fina Ekerum där jag bott flera gånger förut. Som grädden på moset är det även coola och snälla Elna som ska hålla i lägret. En mycket bra kombination för att själv våga sig ner och pröva på någonting nytt och träffa nya människor!

Är ni snabba finns det säkert platser kvar! Häng med mig vetja!
MTB-läger för tjejer på Ekerum

MTB-tjejläger

Det här med tjejläger kan ju ifrågasättas när vi vill ha ett jämställt samhälle. Men eftersom vi tjejer överlag inte vågar ta lika mycket plats, eller i annat fall inte tillåts ta lika mycket plats är det väl superbra att vi ibland får tid helt för oss själva. Vi kanske inte skruva på cyklarna i förrådet varje kväll, eller fixar punkor. (Lite nytta har man ju också av att ”inte kunna” ibland, eller hur…) Så en helg där det är på våra villkor känns helt rätt! Ska bli superkul!

Om ni inte har läst Elnas cykelblogg så tycker jag absolut att ni ska passa på. Jag måste ju erkänna att intresset för att ge mig in lite mer på det här med cykling har ökat efter att jag började läsa Elnas blogg (efter winterworkation i år 2017). Som sagt, cool brud som nu mera också har ett supersött litet cykelfrö som man inte kan missa om man följer Elna på sociala medier.

Som avslut tänkte jag slänga med ett mycket klokt citat ifrån en annan cool brud

”Om man är tyst för länge så vissnar tungan.”
– Pippi Långstrump

Så med Pippi inspiration tycker jag inställningen till en av vårens aktiviteter blir ”Mountainbike det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”.

1

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr 10 april, 2018 at 12:01

  <3 <3 <3
  Är så galet glad att du hänger på till Ekerum och jag är helt säker – det klarar du!

  • Reply Julia 10 april, 2018 at 18:35

   Är superpepp! Ska bli jättekul!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.