Möten och kycklingpaj

26 oktober, 2015

Snörvel. Okej, nu är jag nöjd med det här – nu vill jag träna igen. Det var skönt att softa ner sig i soffan i två dagar och tycka synd om sig själv. Det räcker nu.

När man dessutom har ett jobb som inte gör sig självt. Som ändå kommer vänta på en när man kommer tillbaka. När man har ett jobb som man verkligen vill driva framåt. När missa sina ”tråkiga möten” innebär en chans att göra någonting lite bättre än det var igår. Det är då man biter i det sura äpplet och går till jobbet ändå. För det kanske inte var så surt i alla fall. För att ”ligga hemma på sofflocket” kanske hade varit det rätta, men hur mycket nytta gör det. När man är för frisk för att ”inte orka” och för sjuk för att köra ”all in”. Det är då man kompromissar med sig själv och kör någon form av halvdag. Jobbade hemifrån på morgonen – lite mjukstart för kroppen! (Och tack för att det blev vintertid och där med ljust på morgonen!) Sen tar man en promenad i friska luften, till jobbet. Betar av ett produktrådsmöte innan lunch. Laddar med nyttiga fetter till lunchen – Quinoa, gravad lax och resterna av helgens guacamole. Efter lunch blev det katalogmöte – Sverige säljarna på telefonen och säljchefen mittemot. Gick ganska snabbt för en gångs skull. Sen kände kroppen att den gjort sitt för dagen. Packade ihop mig från jobbet och gick hem. Arbetade vidare från soffan några timmar innan det var dags att avsluta för dagen. För att vara en ”sjukdag” så måste jag säga att jag ändå fick rätt mycket uträttat!

Efter gårdagens storhandling så fanns det till och med lite råvaror i kylen. Jippie! Så det blev kycklingpaj. Min nya favoritkokbok – Muskelmat av Hannah Runsten. Köpte den för att få inspiration till nyttiga recept, men ändå i en bok (jag har en förkärlek för att bläddra i kokböcker) och jag är supernöjd. Inte bara är alla recept kaloriberäknade (ligger runt 500-600 kcal för en vanlig måltid i snitt) alla recept är superfräsha. Ta dagens kycklingpaj. Ett vanligt pajskal från t.ex. Min Kokbok – 3dl mjöl, 125g smör och lite vatten, från muskelmat, 1dl havregryn, 2dl grahamsmjöl, 150g kvarg, 1msk olja, 2msk vatten. Och det blir supergott. Ja tack hellre 150g kvarg än 150g smör.

Untitled

Passade även på att slänga ihop ett fröknäcke. Men nu blir resten av kvällen hänga i soffan. Trodde aldrig jag skulle säga det här. Men jag vill ju gå och träna! Saknar Combat!
Kommer inte kunna köra träning imorgon – men kanske promenad i alla fall. Lite podcasts i lurarna! Hoppas förkylningen är okej på torsdag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.