Melanders och Spectre

31 oktober, 2015

Igår var en trevlig eftermiddag. Efter lite jobb och en lång halvdag (blev bara någon timme kortare) gav jag mig av hemåt. Ville passa på att få lite luft innan föräldrarna kom upp från Eskilstuna. Så gav mig av på en liten promenad, 30 minuter frisk luft efter nästa en vecka inomhus kändes riktigt bra.

Sen hann jag precis innanför dörren innan föräldrarna hade anlänt. Efter en snabbdusch för min del var blev det fika – pressokaffe (för att det är godast) hembakade dinkel och dadelkanelbullar från frysen (lilla matderivens recept) och gamla lussebullar. (Historien bakom lussebullarna är att jag köpte de förra lucia för att jag inte hade orka bakat några och ville trots det fira med lussebullar. Vi hade två kompisar över på besök – men varken de eller Daniel ville ha bullar innan maten och således blev det 4 lussebullar kvar som stoppades i frysen. Och där blev de sedan kvar. När det snart är Lucia igen tyckte jag att det var dags att de åts upp). Kanelbullarna var som vanligt goda och lusse bullarna helt okej!

Sen gav vi oss iväg till Täby Centrum och strosade runt där en stund. Har alltid ändrats något från gången innan. Något som stängt igen och något som öppnad. Nu var H&M klar med renoveringen och nu var det H&M Woman, Men och Home. Gillar H&M Home – nu var det julinspiration för hela slanten. Var lockad att köpa nya kuddöverdrag, nya sängkläder och någon kökshandduk – åh, längtar efter att få julpynta hemmet och sätta på julmusik!

Lite julinspiration från H&M – ett modernt julhem – till ett vettigt pris. Önskar att vi hade lite mer space hemma att julpynta

Screen Shot 2015-10-31 at 18.56.22

Screen Shot 2015-10-31 at 18.55.58

Bilder såklart lånade från hm.com

Efter det blev det pappas födelsedagspresent, nämligen middag och bio. På agendan stod Melanders i Täby Centrum och Nya Bond-filmen Spectre.

Middagen blev superbra – trots min förkylning smakade maten väldigt bra (valde dock bort Moules Frites av den anledningen – att det inte skulle smaka något -det är annars en favorit!). Beställde in lite Cava till mig och pappa för att fira att han fyllt år. Sen blev det istället Renfilé med lingon, svamp, gratäng,sås och hör och häpna – en sallad till (bra Melanders! detta har vi saknat länge till maten på restaurangerna!). Mycket gott. Lyxade sedan till det med efterrätt – ännu mer lingon (I Love Lingon!) och var en bit sockerkaka med lingon sorbet, lingonremmar och italiensk maräng. Mums.

UntitledUntitled

Untitled

 

Sen blev det Bond! Jag tyckte den var riktigt bra. 2,5h lång så mycket bond-njutning för pengarna. Rekommenderas!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.