Löpning och TV-spelsdokumentär

18 maj, 2015

Började faktiskt dagen som jag hade tänkt mig, gick upp 06.15 och var på jobbet dryga timmen senare. Full mundering med regnkläder var tydligen grejen för att det inte skulle regna påväg till jobbet med. Jisses vad det har regnat sista dagarna. Skönt att vara på jobbet tidigt, innan mailen börjar trilla in, eller än värre att börja med en väntande hög av mail. Missförstå mig rätt – jag tycker verkligen inte om att gå upp tidigt, men det finns helt klart fördelar med att göra det. Ska försöka göra det imorgon med! Väl på jobbet blev det att skicka ut kundenkäter, fixade en roll-up, fixade ett utskick, fixade mail ja en massa fixande helt enkelt. Sen blev det lunch – nudelsoppan från igår, super en sådan går och kall och höstig dag som det var idag. Burr. Eftermiddagen avslutades i samma tema och sista minuterna ägnades åt att planera morgondagen. Jag har börjar med det och det är faktiskt riktigt bra – egna mål och egna deadlines gör det så mycket lättare att komma framåt! Läste dessutom tror det var i VA att planera nästa dag var ett framgångskoncept – kan tänka mig det. Gillar det skarpt so far.

Sen blev det hem och slänga i sig en lite macka (hemgjord grahamsbulle med gröna russin i och messmör på – alltså messmör, det går alltid i perioden och just nu är jag inne i en ”älska messmör” period – mums! Mesost nästa kanske, också mums, men mycket krångligare med saker som ska tas fram och behöver nästan vara smör under vilket gör den betydligt mer onyttig (vilket den säkert var från början) men gott! Sen lurade jag med Daniel på en löptur i Ensta. Allt regnande och sent i Maj gjorde att pollenen kändes som att de var på en bra nivå. Var ju ingen höjdartid direkt,  nästan 31min på 5km, men å andra sidan började vi lugnt och efter allt regnande var det lervälling så mycket väjande och hoppande över vattenpölar – tror det bidrog en hel del faktiskt. Men kändes bra – måste försöka pusha mig själv utanför comforzonen mer i spåret nu, återhämtar mig rätt snabbt och det är inte så jobbigt, men det är bekvämt så svårt att pusha mig själv mer från början. Sätta en mål tid nästa gång. Ner på 25 borde inte vara omöjligt då jag klarar milen på under timme och den tar dubbelt så lång tid. Bara rädd att astman ska jävlas med mig – men den är som allt annat bättre kondis så blir den bättre – oavsett vad läkare hävdar. Visst själva astman kanske är som den är, men tycker jag att det är mindre jobbigt så kommer det ju bli lättare och alltså kommer man känna av astman mindre. Simple as that enligt min ekvation!

  Tror jag ska lyxa till det med ett par nya aimn’s snart. Piggar upp i vardagen! Waves kanske – men den nya limited edition rosa såg inte heller helt fel ut, eller snake eller midnight  – eller förresten, kan jag ta alla?!
Sen blev det hem och göra detta recept. Förväntade mig något smaklöst tråkigt men både jag och Daniel var mycket positivt överraskade – supergott! 

Till 2 personer:

  • 500g färsk broccoli
  • 1 stor gullök
  • Salt
  • Peppar
  • Lövbiff 400-500g
  • Smör/margarin

Stek broccoli bitar tillsammans med lök i bitar i ca 1msk margarin (snålade inte på detta då det också är det ”enda onyttiga” i receptet och det som binder samman allt) så att det blir mjukt, wokat, men inte sladdrigt.  Ska fortfarande vara lite crunchy. Ha på salt och peppar när du steker. Häll någon annastans ;) stek lövbiff i strimlor i smör (ca 1msk), salta och peppra. Häll i grönsakerna i stekpannan igen. Mixa ihop och se till så allt blir varmt. Enjoy! Jag vet låter supertråkigt men smakade jättebra!

  Rundade av kvällen med att packa inför Frankrike resan med jobbet på onsdag (kommer bli tight imorgon) och sen såg jag på TV-spelsdokumentär med min nörd till pojkvän.  Det var ganska intressant faktiskt, om historien bakom TVspelets uppkomst och sen lite mer hur man jämför det med läsning och annan konst. Jag köper det till viss del. Men jag ändå att det är lättare att motivera att ”slänga timmar i sjön” på en bok än på Tv-spel, känns liksom mer informativt med en bok. Kanske inte på sikt, men som Tv-spel ser ut idag.
Ne nu är det verkligen dags att sova!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.