Konsten att modernisera 30 män

20 april, 2017

Om jag hade ett sätt som alltid fungerade för att modernisera en drös med män. Då skulle jag troligen inte sitta här och skriva min blogg utan ägna mig åt något högst lönsamt och mycket viktigt. Men gräv där du står heter det ju – och är nog så viktigt.

Sedan i onsdags har jag ägnat mina vakna timmar åt att modernisera åtminstone 30 män i min närmaste omgivning på jobbet. Jag och kollegan till säljchef har gett oss in på den minst sagt explosiva vägen – att fullskaligt implementera ett nytt CRM-system och affärstänk i en konservativ organisation. Under veckans konferens släppte vi in alla säljare i systemet, i princip bara män.

Under mina år i lyftbranschen har jag lärt mig att både passa in och våga stå ut, som ung kvinna i en industri med medelålders män. Det är alltid en fin gräns mellan att ”vara en i gänget” och att ”stå upp för den man är”. Något som jag jobbar på varje dag.

Den här konferensen har jag förklarat, på mitt sätt med deras vokabulär. Satt mig in deras situation och verkligen försökt förklara värdet. Vad som sägs imorgon, det kan jag aldrig styra. Men vad som sagt under dagarna, och vad alla vågar säga – det kan jag påverka. Att sakta men säkert måla om det där rummet där kulturen fått väggarna att gulna. Det är inte nyrenoverat ännu. Men en vägg har vi i alla fall målat – var så säker.

Det har tagit mig några år att bli trygg i att även fast jag inte tänker som alla andra, så behöver det inte nödvändigtvis vara fel. Nu utmanar jag ofta andras tankar och idéer med mina tankar och idéer. Oftast från ett kundperspektiv, ett digitalt perspektiv, ett ungt perspektiv eller helt enkelt bara ett kvinnligt perspektiv. Jag är helt övertygad om att blandade grupper med människor – unga som gamla, kvinnor som män skapar bättre resultat än för homogena grupper. Att dessutom få se personer som tidigare varit låsta vid sina sätt, våga utmanas och sakta men säkert ge sig ut i djupare vatten. Det ger mig inspirationen de där dagarna när det är riktigt grått och trist och jag har dunkat huvudet i väggen 48 gånger.

Vad driver dig?

Konsten att modernisera 30 män

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.