Köksspa – den nya antistress kuren

20 januari, 2016

Köksspa! Det slog mig precis när jag stod i köket och grejade att ett av de tillfällena som jag verkligen känner mig avslappnad är när jag står och lagar mat, eller ännu hellre bakar något. Det är som en härlig antistress kur, helt enkelt köksspa!

Man blir kanske inte så ren och fräsch som man blir på ett riktigt spa. Men man kan få olika behandlingar på ett köksspa med. Idag blev det rotfruktsrubbing, bönpeeling och ångmask för ansiktet. Låter väl inte helt fel!

Helt enkelt har jag skalat morötter, palsternackor, potatisar och kålrot. Mixat ihop en Tigerkaka med vitabönor och öppnat ugnen för grönsaker i ugn. Det låter ganska osexigt. Men det gör inget! För det är ro för själen!

Sprang över det här receptet hos kungmarkatta på Instagram här om dagen på Tigerkaka med vita bönor. Såklart visade det sig vara Fanny aka Roethlisberger som stod bakom det som såg ut att vara ett riktigt mumsigt recept. Utan nötter med – jag var riktigt lycklig där en stund! Så ikväll när jag ändå hade ugnen igång (måste ju tänka lite på miljön också!) så slog jag till och fortsatte köksspat med att baka en Tigerkaka utan mjöl. Bönor i bakverk funkar ju klockrent tycker jag och kokosmjöl går också hem hos mig! Så nu står den färdig i köket och svalnar! Hoppas att den smakar lika mumsigt som den ser ut att smaka!

Untitled

Mm, ser ju helt klart saftig ut!

Köksspa - Tigerkaka med vitabönor

Ni ska få en bild på den uppskuren sedan med så man förhoppningsvis ser tigerränderna!

Så – är det någon som håller med mig, köksspa, ganska skönt ändå! Få pyssla om sig själv, vara lite kreativ och faktiskt producera något! Efter så många timmar vid datorn som det blir på kontoret så älskar jag känslan av att skapa fysiska grejer som går att ta på. Fysiska tydliga resultat, tack :)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.