Intro-utbildning i St Helens

1 mars, 2018

Denna vecka har verkligen flugit förbi. Intro-utbildning i St Helens, en förort till Liverpool men lika mycket strax utanför Manchester. Konstaterade när jag flög in till Manchester i tisdagskväll att det var 5 år sen jag var här sist! Känns verkligen inte som det.

Jag bodde alltså utanför Manchester när jag var trainee på Axel Johnson International långt tillbaka till 2012 alltså.

Kändes faktiskt ganska bra att komma tillbaka. Lite som reunion även om jag inte är allt för förtjust i UK egentligen. Men det har sin charm. Som alla länder.

Som att ser här huset som ser gammeldags ut, faktiskt är helt nybyggt.

Som att en full breakfast är rätt trevligt ibland.

  Med scrambled eggs, bacon och champinjoner. Med rostat bröd (fullkornsvarianten som är ett skämt) och apelsinmarmelad.

  Tydligen har jag blivit sämre på att ta många bilder då mycket hamnar på insta-stories, både bilder och filmer. Så om du vill ha mer koll på vad jag sysslar med dagligen så följ mig på Instagram. Daysbyju även där!

  Eller så kan man bli positivt överraskad över att det finns gång och cykelbanor i UK!

  Fast det är ju fortfarande svårt att ta sig runt till fots. Ville gå in till St Helens för middagen igår. Var ca 4,5km men fanns liksom inte vettiga gator att gå, även om man gick kringelkrokar. (Tack Google maps för möjligheten till research!) Så blev taxi istället. Vardagsmotionen var ju inte så lätt att få till!

  Hela resan har gått i snökaoset tecken. Började med en Stockholmsdump i måndags med varningar från SAS om att inte åka till flygplatsen om planet var försenat. Men tisdag vid lunch verkade allting lugnt igen. Kom iväg som jag skulle från Arlanda. Jag möttes sedan i UK av snö och rapportering på BBC om ”threats for life” i snöns spår. Nu får vi ju ta i åtanke att det här var UK och där det var som mest hade det kanske kommit 5-10cm. Men UK stannar om snön stannar på marken.

  Onsdag var en fin dag med lite snöbyar. Möttes i taxin hem till hotellet av mycket snö och kände mig sådär trygg i taxi med sommardäck och en engelsk förare. Men det gick bra och i morse var det okej. Kom till flygplatsen i god tid utan att behöva missa något av utbildningen. Möttes av en 30 min sen flight pga sent plan från sthlm. Fick trots det boarda i hyfsat god tid. Men nu sitter jag här i planet nästan 1h efter egentlig avgång och väntar på att tekniker ska kolla på landningstället. Ja det här kan sluta med morgonflyget till Sthlm om jag har otur….

  0

  You Might Also Like

  2 Comments

 1. Reply pilla 1 mars, 2018 at 21:45

  Hoppas ni kommer hem! Håller med dig om att UK inte är mycket att hänga i julgranen.

  • Reply Julia 4 mars, 2018 at 17:27

   Jo då, jag kom hem till slut! Efter 30 min sent plan från Sthlm, fel på landningstället och sen fel på datorn. Och just det, de hade glömt bort mig på parkeringen med haha. Fail resa. Nej UK är inte för roligt – men som sagt, det finns alltid saker som är charmiga!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.