30 days of Yoga – completed

27 februari, 2018

Bättre sent än aldrig heter det ju. Och helt i linje med vad Adriene förutspråkar (vars YouTube-utmaning True jag följt). Ja alltså inte att det nödvändigtvis tar 2 månader att göra klart utmaningen, utan att det är bättre att göra den på 365 dagar än att inte göra den alls.

Jag hade ju planen att göra 30 dagar yoga i Januari. 11e Januari åkte jag till Fuerteventura för att träna och ett superdåligt wi-fi tillsammans med massor av annan träning gjorde att jag tog ett aktivt val att ta en True-paus . Däremot gjorde jag yoga i Playitas regi nästan varje morgon. När jag kom hem var det dags för nytt jobb och jag insåg att visst det skulle gå. Men hela poängen med True var att vara ”true to yourself” och jag ville inte pressa mig igenom utmaningen. Så jag pausade den till jag kände mig redo att avsluta den.

Det har jag alltså gjort nu! Avslutat 30 dagar yoga. 2:a året i rad! Varje pass är ungefär 30 minuter så det innebär alltså att jag varje år gjort ungefär 15 timmar yoga. Totalt 30 timmar yoga, bara på de här utmaningarna. Och det känns bra i kroppen! Jag börjar känna mig bekvämare i flowna och att jag kan hitta rytmen och flödet utan att titta på tv:n hela tiden.

Hemma-yoga

Ja det där med hemma yoga. Jag var lite skeptisk i början. För det är ju inte helt enkelt att ta sig tiden. Det finns dessutom sjukt mycket dåliga klipp på Youtube. Men Yoga with Adriene är precis i min smak – lagom mycket garv, fokus och sköna flown.

Tips för hemma-yoga

 • Hitta din spot där du får plats så gott det går!
 • Ha mattan framme så det bara är att rulla ut den.
 • Köp ett doftljus och gör din stund – mys för vinterkväll (eller morgnar) .
 • Gör det inte svårare än det är. Släng dig ner i mjukiskläderna om du inte pallar byta om till träningskläder!
 • Man kanske inte svettas järnet, men kroppen blir glad, vigare och starkare!
 • Kör hellre ofta och kort än sälla och långt!
 • Det behöver inte vara knäpptyst eller optimalt. Mer mental träning med stök runt ju!
 • Kör – bara kör

Surfare kör yoga. Fighters kör yoga. Det är inte bara massa flum, det är grymt för rörlighet, kroppskontroll och fokus!

Nu har jag blivit indragen på 100 squats (benböj) om dagen av Camilla. Dag 3 coming up. Göra alla på en gång eller 10st 10 gånger om dagen. Hänger du på? Känns inte mycket först men har en känsla nu dag 3 att jo det kommer nog kännas. As to the grass, eller som jag – dit du kommer, allt är bra! Tuta och kör!

I brist på ett vackert yogafoto bjuder jag på dagens inflygning över Manchester! Så fint!

Manchester from the air

Inte yoga men vackert…

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 1 mars, 2018 at 18:07

  Snyggt gjort! Älskar yoga men prioriterar det tyvärr för sällan. Squats hatar jag så skulle aldrig i livet göra en utmaning med det även om jag behövt.

  • Reply Julia 6 mars, 2018 at 21:56

   Jag är kass på squats, men därför är det perfekt. Efter en vecka börjar jag känna lite mer rörlighet i den och det börjar ta i rumpan. 3000 squats senare kanske jag fått lite teknik!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.