Ingen skriver som Fredrik Backman

30 september, 2016

Av en slump ramlade jag över Fredrik Backmans blogg för många år sedan. Jag läste den sedan varje dag, tills han slutade blogga på Café. Men har sedan fortsatt följa hans egna blogg fredrikbackman.com genom bloglovin’.

Idag trillade jag över ett av Fredriks blogginlägg, som refererade tillbaka till ett annat inlägg, eller egentligen en novell, som han publicerade 24 Augusti 2015 som heter ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre”.

Det här var ett inlägg som jag hade missat, eller eventuellt bestämt mig för att inte läsa efter att ha börjat. Alla som har någon som är eller har varit dement i sin närhet borde läsa ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre”. Men samla ihop alla näsdukar du har i huset och stäng ute dig från omgivningen ett tag. Novellen är så fint skriven, så spot-on och så sorglig men ändå så fin! Som alla Fredriks böcker.

I inledningen till ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre” står det ”Om ni däremot hittar något i den som ni tycker om får ni gärna skänka vad ni tycker att det är värt till valfri välgörenhet. Hjärnfonden har till exempel bankgiro 901-1255.”

Jag mer än tyckte om den och skänkte precis, rödgråten och en läsupplevelse rikare en summa till Hjärnfonden. Läs ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre” och skänk en peng till Hjärnfonden du med. Eller bara skänk en slant om du hellre vill det – men jag rekommenderar verkligen att spendera några minuter med novellen.

Nu ska jag nog spenderar några minuter med  boken Björnstad, jag fick den i födelsedagspresent och det är Fredrik Backmans senaste roman. Bank, bank, bank.

Ingen skriver som Fredrik Backman!

 

Gör som jag - skänk en slant till Hjärnfonden!

Gör som jag – skänk en slant till Hjärnfonden!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fredrik 2 oktober, 2016 at 20:25

  Kanske det bästa blogginlägget någonsin, http://fredrik.cafe.se/min-van-n-tar-den-arga-lappen-till-en-helt-ny-niva/

  • Reply Julia 2 oktober, 2016 at 21:11

   Haha underbart inlägg!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.