Hemsideslutspurt, gym och bokrea

25 februari, 2015

Idag har jag arbetat med vår nya certex.se hemsida hela dagen. Projektet var egentligen tänkt att vara klart redan i November, men nja nu är det snart Mars. Nya deadline är i varje fall på fredag och det ser ljust ut. Det är väl egentligen ingen större fara med förseningen, det visade sig att taggandet för att få hemsidan som vi vill ha den var extremt mycket mer omfattande än vi trodde från början. Men nu börjar det arta sig och nya hemsidan kommer vara både responsiv och betydligt mer användarvänlig ur ett kundperspektiv (och för vår personal). Hoppas att den kommer att uppskattas. Snart är det i varje fall lansering! :) (Bara +10 hemsidor kvar för resten av Europa, jag ”har ju ingenting ansvar för Europa” längre, eller har väl egentligen aldrig haft, men jag vet ju hur detta kommer att sluta ;) Ja ja, det är i alla fall kul att känna sig behövd.

Efter X-antal timmar framför skärmen så blev det en sväng till Gymmet. Det var grymt länge sen. Jag kör ju Thaiboxning tisdag, torsdag, söndag och Yoga Onsdag och Kampsportsfys på fredagen från Februari. Vilket gör Lördag och Måndag till ”lediga dagar”/vilodagar tanken har varit att köra gympass på måndagar, men de har dessvärre varit uppbokade tills nu och 6 pass i veckan är rätt mycket Jag har ju möjlighet att styra ganska bra på jobbet vilket gör att jag ofta lägger saker som jag vet kommer ta tid på kvällen – resor etc. till måndagar för då missar jag inget Thai-pass. Men det gör att mitt gymkort tickar pengar utan att det används. (Tur att man inte kör SATS ;) Men jag vill ändå ha ett gymkort för det är trots allt skönt att kunna gå dit när något annat inte blir av, t.ex. som idag när yogan har ”sportlov”. Vilket är komiskt för jag antar att tanken med sportlovet är att man ska sporta, och inte som min sambo förslog att ”sporten” har ”lov”. Ja man vet ju aldrig, verkade vara det som gällde på Yoginis and Friends i alla fall! Men då kom jag ju i alla fall iväg till gymmet en sväng och det var skönt. Blev 20min löpning som uppvärmning – hann 3,4 km vilket jag är helt nöjd med. Sen blev det ett tungt bröstpass med D, som passade på att köra samtidigt som mig.

D hade också lovat att vara MatAnsvarig (också kallat MA) idag och det blev sötpotatis i ugn och en hemgjord hamburgare och så slängde jag ihop en Tzatsiki med kvargbas – det blev smarrigt. Men både jag och D var överens om att vi hade lugnt kunnat äta en hel portion till var. Blev lite Chai-thé och 2 riskakor som kvällsfika sen, man tager vad man haver (kcal kvar i appen ;) Måste dock säga att att lägga in allting man äter i en app tar sjukt lång tid och det blir lite godtyckligt ibland (finns 50 olika sorter av varje produkt som ibland har stora skillnader i kcal innehåll) men det ger ändå en rätt bra översikt på vad man stoppar i sig och jag hoppas om att jag om sådär 9,5 vecka har bättre koll på vad jag äter och förhoppningsvis släppt ännu lite mer av sötsuget. Det är ju alltid första veckan som är värst – nu är det faktiskt ganska lungt på den fronten – men det blir mycket Thé. Thé är skiten! Nå väl det kan säkert diskuteras hur nyttigt det är att väga allting man äter – men under en kort tid så tror jag det är lärorikt. Apropå det och baserat på sista delen i rubriken så har jag precis klickat hem ett gäng böcker på bokrean.

Den dyraste boken var så klart inte en på rean – Näringslära, en riktig tegelsten som är kurslitteratur för de som läser om nutrition. Lånade den från biblioteket för några veckor sedan men hann bara några sidor och inser att om jag ska komma igenom den så måste jag köpa de. Är väl en sådär 700 sidor med text och sådär typsikt gröna intetsägande bilder som det är i kurslitteratur. Men min tanke är att istället för att spendera massa timmar på att googla runt efter vad andra säger om hur man bör äta och vad man bör äta, så ser jag till att läsa forskningen själv istället. Då har jag i alla fall rätt och kunskap att bilda mig en egen uppfattning. Det känns bra. Men det kommer nog ta mig en stund att ta mig igenom den här boken är jag rädd. Men det ska gå. Tur att man är envis.

Näringslära

Bild lånad från: Bokus

Veckans andra problem – gå och lägga sig. Klockan är 23.30 nu och jag bör gå upp senast 07, och jag vet att jag kommer vara supertrött. Men jag tycker helt enkelt att det är så fruktansvärt tråkigt att gå och lägga sig. Jag borde verkligen inte ha ett jobb där man börjar tidigt. Tur att vi har flex. Men jag vill inte heller ha ett jobb där jag måste arbeta jättesent, för då blir det ändå inget av kvällen. Så enda lösningen är således att dricka kaffe på morgonen, och sova lite mindre på natten. (Ja det är säkert första saken man lär sig i min nya tegelstensbok ”sova ordentligt och tillräckligt länge”…) Imorse kände jag mig verkligen kaffeberoende, drack två koppar kaffe på typ 30 min och efter det började jag känna mig något sånär vaken. Tur att jag inte har så dåligt morgonhumör i alla fall.

Jaja, får väl sova nu då! So long!

 

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.