Hälsa – Lägg till mer

6 februari, 2018

Om det är något av det jag tagit till mig på sista tiden så är det, det här:

Lägg till mer, istället för att förbjuda!

Det är ju så himla sant. Tänk inte på en röd bil. Och direkt tänker du på en röd bil. Samma är det ju med allting annat. Ät inte godis. Och det enda vi kan tänka på är godis.

För mig är det här en bra regel ut hälsosynpunkt. Lägg till mer. Mer träning. Mer grönsaker. Mer rörelse. Mer glädje. Mer kramar. Mer positivt tänk.

Mindre stillasittande. Mindre kött. Mindre sur. Mindre negativitet. Visst låter det senare så himla mycket mer jobbigt. Men är egentligen bara samma som det jag vill ha mer av, fast tvärtom liksom!

Jag vill inte förbjuda mig från att äta glass, det är för gott för det. Däremot vill jag ha i mig vitaminer och rätt näring för min kropp. Att lägga till mer grönsaker – till varje måltid. Gör att jag blir mättare och får i mig det jag behöver. Med mer rörelse gör det inte heller något att äta glass ibland. För hälsans skull.

Men det här gäller ju absolut inte bara mat och träning. Mer tid till barnen, mer musik eller mer serier, vad som nu känns som det saknas i din vardag. Dygnet har ju 24h och tids nog kommer vi fylla de med det som är viktigt och solla ut det som är dåligt. För att det helt enkelt inte får plats.

Så nästa gång du tänker ”jag borde verkligen göra mindre av X” tänk istället ”jag borde verkligen göra mer av Y”. Ge det en chans!

Jag försöker äta mer grönsaker och ta tillvara på mer rester. Då kan det bli en sådan här färgsprakande lunch med supergoda morotsbiffar från ett gäng sladdriga morötter i kylen och gårdagens middagsrester!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.