Hakar på frukosttrenden

16 april, 2016

Har ni märkt av frukosttrenden som råder? Avancerade middagar och fancy luncher är inte det coola längre. Nej nu ska vi snacka frukostar. Variera oss in i oändligheten, för vem vill egentligen gå genom livet och bara käka yoghurt och flingor till frukost? (Troligen ganska många…)  Jag är benägen att båda hålla med och inte hålla med när det kommer till frukosttrenden. Visst är det trevligt att variera sig ibland, hitta nya favoriter och lyxa lite extra när man har tid. Men vem orkar, eller hinner planera instagramfrukostar varje dag. Med matlåda har man redan två mål mat om dagen att planera inför (ev. impulsshoppa) – jag pallar i alla fall inte att fundera över vilken kulinarisk frukost jag ska göra varje dag. Den ska bara lira. Kanske blir det yoghurt, kanske blir det gröt, varierar bär till yoghurten och gryn i gröten. Annars är det pretty much the same.

Men även jag gillar att variera lite, nu har jag dock varierat helgfrukosten så mycket att även den börjar bli standard. Den nya standarden på helgen är alltså bananpannkakor, så också denna lördag.

Bananpannkakor - frukosttrenden

Plockade också fram levainbröd från frysen igårkväll, som serverades med lagrad cheddarost som vi hade kvar från hamburgargrillningen förut. Jag brukar inte gilla starka ostar, men cheddar är riktigt gott. Till bananpannkakorna blev det även chiasylt på jordgubbar och mango (inte lika fräsch smak som hallon men god ändå). Det serverades också superkokosströ. Sanningen bakom ”superkokosströt” var att jag igår försökte mig på hemgjorda Bounties enligt Emilias recept , men mina blev verkligen inte så fasta och fina som ni ser på bilderna hos Emilia utan trillade mest i bitar. Ett chokladtäcke med lite kokos under blev goda godisbitar, men resterande 2 dl som inte alls höll ihop fick bli bananpannkaksströssel, vilket inte alls var ett dåligt användningsområde kan jag lova! Bananpannkakor med chiasylt och toppade med saftig kokos med spår av mörkchoklad. En utmärkt lördagsmorgon vill jag lova!

Så med ännu en frukostbild har jag nu officiellt bidragit med min del till frukosttrenden den här helgen!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Vevve 17 april, 2016 at 14:14

  Frukost är ju det bästa som finns! Är något härligt i att bara stänga av allt, sätta sig ner och ta mig tid att äta med pojkvännen – hans favvo är också pannkakor ;)

  • Reply Julia 17 april, 2016 at 21:54

   En riktigt god frukost ligger helt klart högt på listan över bra saker! Håller med, det är en lugn stund att få sippa kaffe i godan ro :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.