Frysta grönsaker – den underskattade snabbmaten

2 augusti, 2016

Alltså säga vad man vill om träning och äta nyttigt. Men vi blir alla lite till mans sugna på snabbmat då och då. Det här tipset kommer tyvärr inte lösa ”snabbmatscravingsen” men kanske kan förebygga att de uppkommer.

Jag pratar om frysta grönsaker. Jag upptäckte det sjukt smidiga i dessa förra året. Jag har med mig matlåda till jobbet 9 av 10 dagar för jag vill veta vad jag stoppar i mig. (Och frankly för att husmanskost som lunchstället tenderar att servera inte ens är värd mina surt förvärvade slantar, det är ju inte ens i närheten av gott). Men så står man där på tisdagkväll, som idag och tänker ”fanken, matlåda skulle jag ju fixa”. Där hade ena lösningen kunna vara Donken till lunch. Men med frysta grönsaker på lut i frysen behövs det aldrig!


Det här är basen i min matlåda imorgon och kan så klar varieras beroende på vad man gilla och har hemma – Bondbönor, majs, ärtor, broccoli, haricots verts, avokado eller några andra frysta grönsaker som du gillar! Bara att fylla upp närmast matlåda med de frysta grönsakerna.  

Sedan brukar jag hälla lite vatten över de fryst grönsakerna och micra tills de tinar och blir lite varma på lunchen (tips att inte micra avocado!). Tar 2 minuter att hälla upp, gott och nyttigt och perfekt att ersätta ris, pasta eller potatis med.

Till kan man så klart servera vad man vill. För nödlägen, ha ett gäng tonfiskburkar hemma. Annars är det gott med köttbiten från igår, en stekt laxskiva, rökt kalkon, lite skinka eller varför inte någon vegitarisk biff eller halloumi – nått som man enkelt plockar ur kylskåpet eller frysen med andra ord.

Frysta grönsaker – den underskattade snabbmaten helt enkelt!

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.