Födelsedagsfika och påskhäng

29 mars, 2016

Lördagskvällen spenderade jag och Daniel hemma hos mina föräldrar med påskmiddag med lamm och massor med tillbehör. Sen blev jag kvar uppe och satt och pratade med mamma och pappa halva natten. Vid klockan 1 kom jag på att jag dessutom behövde stretcha (nej, nej, inte fuska) så klockan var närmare 3 innan det var dags att sova. Det är tydligt var jag fått mina kvällsgener ifrån i alla fall.

Söndagmorgon väckte Daniel mig vid 10 genom att ringa och höra om jag sov. (Vaknade faktiskt ungefär 1 minut innan så det var skönt). Daniel bor alltid hos sin mamma och pappa när vi är i stan, och jag hos mina. Främst för att jag inte tål finaste hunden Zammy. Efter frukost med mamma och pappa, bestående av goda mackor med skinka (jag älskar julskinka/helgskina med senap! Sååå gott!) och så klart ägg. Så plockade Daniel upp mig vid 12 tiden.

Daniels mamma jobbade på förmiddagen så vi hade fått i ansvar att ordna tårta. Det var nämligen födelsedagsfika för både Daniels mamma och Daniel, kombinerat med påskhäng. Vi bestämde oss för att göra en kladdkaka och tänkte toppa med påskkycklingar, men hittade inga (?!) så det fick bli ananas och hallon och blåbär istället. Det blev riktigt fräscht och gott. Så efter handlingen åkte vi ut till Hällby för att baka kladdkaka.

Innan det var dags för mer mat, påskbord, passade vi på att gå en promenad med Zammy. Jag tycker så mycket om att gå ut och gå med Zammy. Eftersom jag är allergisk har jag aldrig kunna haft hund själv och att låna en för att gå ut och gå utomhus är alldeles lagom. Zammy och jag är riktigt bra kompisar. Fick en fin hundpuss medans vi lagade tårtan – fina!

Zammy och jag på påskpromenad

Mitt uppe i påskfirandet fick jag inte med någon bild på påskbordet, men som det bör bjöds det på köttbullar (Daniels mammas köttbullar är riktigt special och älskas av alla, små, knapriga och åh så goda!), prinskorvar, jansson och kokt potatis (nej jag åt inte kokt potatis, inte frivilligt när det finns så mycket annat gott att äta!). Sen bjöds det på tre sorters sill, räkomelett (mums), skinka, ost, mackor, kokta ägg, ägghalvor, paté och leverpastej. Vi behövde inte gå hungriga.

Efter maten var ingen av oss – jag, Daniel, Daniels två systrar, mamma eller pappa speciellt sugna på fika. Så det blev en omgång ”rita och gissa”. Min björn såg mest ut som en tax, och myran såg i princip ut som björnen. Jag kunde se Camilla dubbelvikt framför mig då det var så det slutade sista gången vi skulle rita julkort. Nej – rita är INTE min starka sida! Men det ger många andra ett gott skratt, så det är ju bra!

Efter att vi spelat och skrattat och jag skämt ut mig med min ritkunskap så hade vi i alla fall lyckas lokalisera lite plats i dessertmagen och det var dags för födelsedagsfika och paket öppning.

Fräscha blåbär och hallon var underbart efter allting sött under påsken!

Blåbär och hallon

Daniels mamma bjöd på sju sorters kakor – vi behövde inte gå hungriga!Färska bär och fika

Emma fixade födelsedagsmobilen, där av blandningen av mobiler, kakor och till höger vår finfina kladdiga kladdkaka. Den blev supergod. Kladdkaka, ananas, bär och vispad grädde. Mums!Sju sorters kakor

När vi kände det som vi kunder rulla fram och presenterna var öppnade började vi packa oss iväg hem mot Stockholm. Vi hade en riktigt bra söndag med födelsedagsfika och påskhäng. Sen blev det hem till lägenheten och jag däckade framför sista avsnitten av True Blood. Efter flera år har jag alltså nu lyckats se klart på serien. Jag jobbar inte så snabbt.

Sammanfattningsvis en bra söndag med födelsedagsfika och påskhäng!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.