Epicor Nordic Summit i Saltsjöbaden

10 maj, 2016

Som rubriken lyder har verkligen hela min dag spenderats på Epicor Nordic Summit i Saltsjöbaden. Närmare bestämt på Vår Gård (alltså inte Min gård, utan den heter så).

Jag kan också meddela att det tar en jädrans tid att åka kommunalt mellan Täby och Saltis. Närmare bestämt en timme och en kvart, plus tid till och från stationerna. Jag gav mig såldes iväg hemifrån precis efter 07.00 och kom hem igen vid 22.00. Det var helt enkelt en lång dag. Men en trevlig sådan.

Med det vädret vi haft i Stockholm idag var Saltsjöbaden ett underbart ställe att befinna sig på. Utsikt över vattnet och en lunchpromenad runt en liten ö. Där hade jag även utsikt över Grand Hotell Saltsjöbaden, såg så fint ut när man såg det från ön, med glittrande vatten framför och vita vackra tinnar och torn.

Epicor Nordic Summit i Saltsjöbaden

Epicor Nordic Summit i Saltsjöbaden 2

Alltså en helt okej lunchpromenad i ett högsommarvarmt Stockholm!

Dagens snacks var inte heller helt fel!

Snacksmix Vår Gård Saltsjöbaden

Passade även på att hänga lite i solen i de korta pauserna, och ta en fördrink ute i solen innan middagen. Idag var det inte bara jag som körde på det alkoholfria alternativet, utan även ”killarna”, fördelen med att folk åker bil och mc. Jag är alltid lite avundsjuk på killarna i just det läget, för som tjej och mellan 20-40 så tror alltid folk att man ska skaffa barn bara för att man vill ha alkoholfritt. Just idag missade jag thaiboxnings passet för att konferensen höll på så sent, och jag kände för att göra någon form av träning när jag kom hem efter middagen. Och träning + alkohol är en dålig kombo, alltså valde jag alkoholfritt. Inget konstigt med det. Bara det att som kille ifrågasätts du aldrig. Du kanske får någon spydig kommentar om att det är ”omanligt” men ingen ifrågasätter, eller tyst tänker snarare, allt du ska skaffa barn. Har vi verkligen en sådan inbiten alkoholkultur i Sverige att det på riktigt är konstigt att välja Cola Light en tisdag – ja, det verkar så. Och egentligen dömmer jag ingen, för jag har varit precis likadan själv men fått ett nytt perspektiv från Daniel. Perspektivet att det faktiskt är helt okej att dricka en cola om man vill det, kanske bara av anledningen att man tycker att det är godare. Och från ett kalori/hälso-perspektiv så väljer jag ju så mycket hellre att käka en glass än dricka ett glas öl. Och oftast kommer ju de där i kombination – fördrink, trerätters, vitt vin, röttvin, dessert och avec. När det blir en del av vardagen (okej, så ofta är jag inte ute med jobbet, men ändå) då börjar det påverka val som jag gjort. Striktare veckor, softigare helger. Trerätters och vin kan tyvärr inte klassas som strikt – in any scence. Men det var nice med Toast Skagen, Kött och en söt dessert.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.