En dag med bara vegetariskt

24 januari, 2017

Idag när jag hade ätit kvällsmat funderade jag på vad jag käkat idag. Av en slump konstaterade jag att jag bara hade ätit vegetariskt. Inget kött alls. Och det var inte ens meningen.

Så med andra ord måste jag väl säga att just idag är jag nöjd med mitt mål för året. Att äta just mer grönt. I det underförstått mindre kött. Till frukost i veckorna blir det en grön smoothie med diverse saker från kylskåpet. Just nu är favoriten med någon form av kål – svartkål, grönkål eller så. Men apelsiner som smakar kanon just nu. Banan för sötma. Lite naturell yoghurt och/eller kvarg. Sen lite dinkelflingor eller havregryn och ibland chiafrön eller linfrön. Och oftast med en skvätt vatten i eftersom jag låter det stå över natten och då tjockar den till ordentligt.

En dag med bara vegetariskt - Grön Smoothie

Till lunch blev det en matlåda med nya favoriten Indisk Dhal. Receptet är helt enkelt plockat från Ica efter en googling på just Dhal någon gång förra året. Jag är verkligen fast. Tycker det är supergott. Men som det står i kommentarsfältet på receptet, trippla kryddorna eller i vart fall ös i ordentligt för det blir mycket godare så! Idag serverade jag den till bulgur. Fungerade utmärkt.

Ser inte mycket ut för världen men smakar desto bättre. Bilden är från en matprepp i våras.

En dag med bara vegetariskt - Indisk Dhal

Och sen till kvällsmaten så var min enda plan att använda upp zucchinin som jag hade i kylskåpet. Det resulterade i någon form av pasta rätt med Zucchini, rödlök, champinjoner, chili, linspasta och toppat med parmesanost. Blev riktigt fint faktiskt! Börjar verkligen gilla att bara ”slänga ihop något” när jag ska göra mat. Kör man lite clean eating så är det svårt att misslyckas. Sällan zucchini och chili skär sig liksom.

Linspastan är för övrigt super. Mättande med bra tuggmotstånd. Fin färg och ja allmänt enkel att ha att göra med. Sen massa protein i pastan i stället för massa vetemjöl. Fint sörru!

En dag med bara vegetariskt - Chilifrästa champinjoner med zucchini och linspasta

Chilifrästa champinjoner med zucchini och linspasta

Så ja – det var en lyckad vegetarisk dag där jag inte saknat att äta kött. Däremot tänker jag inte sluta äta kött. Men för mig själv och miljön dra ner på det hela lite. Imorgon ska jag flyga till Göteborg, så nu har jag i alla fall kompenserat för lite koldioxid..

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 25 januari, 2017 at 22:08

  Ser ut som massor av god mat!

  • Reply Julia 25 januari, 2017 at 23:05

   Tack! Ja det var det! Tänker att genom att äta vegetariskt får man pröva massa nytt som man kanske missar annars!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.