Dublin till fots – det går bra!

19 februari, 2017

Alla städer går bra att upptäcka till fots. Vissa tar bara mer tid än andra. Som Tokyo till exempel. Men Dublin upptäcker du lätt till fots på några dagar. 

Själv har jag en helg här att upptäcka Dublin. Checka av varenda museum från TripAdvisor och käka på varje rekommenderad krog? Nja. Jag gillar inte att resa så. Första gången vill jag bara se. Insupa hela staden, inklusiver sjaskiga gator utanför stadskärnan. Det är först då man se en stad på riktigt.

Här i Dublin kan vi konstatera att precis som i UK är det solkigt utanför kärna. Eller egentligen i den också. England med omnejd verkar tyvärr funka så. De är där jag och den brittiska halvön inte riktigt klickar. Men bortsett från det så hade jag en trevlig dag igår.

Började dagen med frukost på Starbucks och skärskådning av kartan.


Traskade sedan vidare längs vattnet och tittade på byggnader.


Dublin presenterade sig i sin finaste gråa skrud. Som man kan förvänta sig så här års. Men temperaturen låg runt 11 grader så var i alla fall en skön omställning från Stockholm.

Tog kort på lyftkranar….

… och promenerade genom Tempel Bar. 
One love, one life, one place – The Temple Bar

Traskade gata upp och gata ner med kameran i högsta hugg. Men höll mig på tempel bar sidan av vattnet. Det var min enda plan.

Gick, gick och gick och hamnade tillslut vid Guiness-fabriken som tar upp ett helt kvarter.


Sen kom solen en kort stund! (Och jag menar kort!)


Sen gick, gick och gick jag lite mer. Lite mer än vad jag tänkt faktiskt åt ”fel” håll. 

Så tillslut fick det bli fikapaus och energippfyllning.


Café Nero känner jag till sen UK tiden så det kändes hemtrevligt och bra. Köpte en mycket god grekisk yoghurt med honung och en ordentlig kaffe. Sen hängde jag där med min bok (högre än alla himlar) och vilade fötterna en bra stund.

…to be continued.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.