Botemedel mot jordnötsallergi

28 mars, 2017

Det börjar hända grejer inom allergiforskningen! Synd bara att det alltid tar sådan tid ändå. Idag är det ju allmänt svårt att bota allergier (om det ens kan sägas vara möjligt). Den metod som man använder idag är att utsätta kroppen för små, små, små mängder av allergent för att få den att vänja sig och inte skicka in massa histaminer (läs: dåliga saker!).

Problemet med detta är att det ju de facto utlöser en allergisk reaktion, om än väldigt liten. Därför vågar man inte använda den på svårt allergiska.

Nu har läkare kommit på en metod när man behandlar med medicin och allergener samtidigt, som gör att även svårt allergiska kan få behandlingen. Och det är ju faktiskt de som behöver de mest.

Se på videon nedan – riktigt intressant faktiskt!

Det börjar hända saker inom allergi-forskningen även när det gäller pälsdjur om Medi-Tec talar sanning borde man finansiera detta omedelbart.
Tänk vilka besparingar man kunde göra med mediciner och framför allt besvär som vi pälsdjursallergiker behöver lida av.

Jag håller tummarna för allergiforskningen! Kanske hinner till och med jag bli av med allergin under min livstid – hur skönt vore inte det!

I videon konstaterar man bland annat att matallergi är en av de sjukdomar som väsentligt påverkar livskvalitén, eftersom man ständigt måste fundera på om maten gör en sjuk. Nu kommer ju jag lindrigt undan i jämförelse med många, men det vore ju ändå extremt skönt att aldrig behöva fundera på vad man åt. Ni som inte är allergiska, tänk på det imorgon, att det inte är alla förunnat att kunna käka från den där chokladasken precis vilken bit de vill.

Botemedel mot jordnötsallergi – ja tack!

 

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.