Bbcon i maj och influence marketing

6 april, 2016

Nu har jag bokat in mig på Bbcon i Maj, närmare bestämt den 28 Maj. Det ska bli riktigt skoj. Sen jag började blogga har jag sugits in i den här minst sagt kvinnodominerade branschen med så mycket go, jädrar anamma, entreprenörskap och idéer. Att detta är en bransch på framfart står klart. Influence Marketing blir viktigare och viktigare och bloggarna är en stor del i detta.

Bbcon i maj

När jag funderade lite så tänker jag att influence marketing börjar likna det som sket med arbete och fritid är för många, nämligen att gränserna börjar suddas ut mellan vad som är jobb och vad som är fritid. Likadant med influence marketing ett riktigt välplacerat samarbete flyter lätt in bland dina intressen trots att det egentligen är reklam. Jag vet att detta skrämmer många. Själv tycker jag att det är häftigt, och i många fall en win-win.

Det som är jobbigt med reklam som vi tänker oss idag är ju just ”interuption marketing” som vi idag fortfarande likställer med mycket reklam – t.ex. TV-reklam. Det jobbiga med interuption marketing är att den ofta är felriktad t.ex. som en TV-reklam för rakapparater som spelas upp för kvinnor och en reklam om menskydd som visas för män, alla blir förlorare i den ekvationen. Med influence marketing däremot – som t.ex. genom bloggare, kan vi alla dra nytta av marknadsföringen. Ett företag får ut budskapet om sina produkter, bloggaren får betalt och läsaren får information om produkter eller tjänster som är av intresse för denne. Just för att en blogg har ett specifikt klientel som man vänder sig till, en relation till sina läsare och en hel del att förlora på att ”spamma” läsaren med icke relevanta budskap. Därför väljer ofta bloggare och andra influence marketers sina samarbeten med omsorg. Samarbeten blir ofta sådana produkter och tjänster som man ”ändå använder” eller som man ser ett värde i. Någonting som är kopplat till ens tema på bloggen – träningskläder för hälsobloggaren, pasta för matbloggaren eller rabatt på brynplockning för sminkbloggaren. Läsaren får ett bra erbjudande, bloggaren får ett bra samarbete och företaget når ut till en nischade målgrupp med intresse för produkten eller tjänsten. Win-win för alla.

Det är när det kommer till sådana här diskussioner som jag också märker just att mitt jobb och min fritid ”luddas ihop”. Marknadsföring är riktigt intressant. Detta och mycket mycket mer ska jag inspireras till, prata om och lyssna på under Bbcon i maj. Det är alltså Better Bloggers egna Linda Hörnfeldt som dragit igång Better Blogger Conference på Hilton i Stockholm – ska bli superkul. Är redan taggad!

0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply La Linda / Better Bloggers 11 april, 2016 at 19:02

    Så kul att du kommer! Och så bra resonemang här. :)

  • Reply Julia 11 april, 2016 at 22:07

    Vad roligt att du tyckte det var ett bra resonemang! Ja – ser verkligen fram emot Bbcon!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.