AW på Grill och körsbärsblommor

20 april, 2016

Har länge velat besöka Grill – och idag var det dags, AW på Grill med Mathilda!

Grill

Grill är en restaurang som i alla fall tidigare nischat in sig på att bara servera grillade saker – förrätter, varmrätter och dessert. Nu vet jag inte riktigt om glass och sorbet som fanns på dessertmenyn lät så grillat så kanske har de gått ifrån det. Jag bestämde mig för ovanlighetens skull (haha not) för en hamburgare.

UntitledDen ser ju riktigt god ut. Tyvärr var den lite småkall och osten hade stelnat. Fritesen och BBQ-såsen var riktigt goda, men hamburgaren var bara okej. Jag frågade dessutom om jag kunde få den rare och fick svaret att hälsovårdsmyndigheterna hade sagt att restauranger inte fick servera hamburgare rare. Men Mathildas entrecôte hade de kunnat servera rare – mycket konstigt! Men tydligen har det med malningen att göra och miljöförvaltningens inspektioner har tydligen också ökat och de som serverar rare och medium rare riskerar böter. Det som är så gott. Tur att artikeln också skrev att restauranger kan få tag i godkänt kött för rare-burgare med. Men vad är då skillnaden på rå-biff?

Betyg på Grill då – tyvärr inte så bra. Lokalerna var trevliga, servicen var seg och hamburgaren var nästan kall och Mathildas entrecôte var dyr men bara okej. Nej tyvärr ingen hit. Men kul att ha varit där.

Grill interiör

Grill interiör

Trevligt middagssällskap - Grill

Trevligt middagssällskap

När vi käkat klart spankulerade vi ner till kungsan för att titta på körsbärsblomningen. Så fint!

Körsbärsblommning i kungsträdgården

Körsbärsblommning i kungsträdgården

Sen avslutade vi kvällen som sig bör på Espresso House där jag lyxade till det med en Belgian Dark Mocha Latte, latte med mörk choklad i, yummy yummy. 

Fast jag avslutade faktiskt kvällen mycket mindre otjejigt med att ta med mig bitssatsen, skurvmejseln, MC-batteriet och bege mig ner i källaren för att sätta i batteriet i MC:n för säsongen. Det är lite piller, placeringen av batteriet är bra, men sladdarna är korta och själva muttrarna som skruvarna ska fästas i kring batteripolerna är riktigt pilliga att få på plats. Men nu sitter det där och cykeln gick igång på första försöket – spann som en katt. Nu jädrar är det vår!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.