En vanlig stökig måndag helt enkelt

6 februari, 2017

Idag letade jag länge efter det där superba blogginläggstemat. Guess what – jag hittade det inte. För idag har varit en sådär typiskt average måndag som liksom inte är så mycket att hänga i julgranen. (Och även om den var det, så slängde vi ju faktiskt ut julgranen här om veckan!)

Det har helt enkelt varit en dag på kontoret, mitt stökiga sådant.

En vanlig stökig måndag helt enkelt

Vi har haft ledningensgenomgång, på ren svenska genomgång av massa nyckeltal och skapande av ett fint protokoll för ISO 9001. Jepp, det finns roligare saker i livet! Men man lär sig alltid något!

Annars har dagen bestått av ett snorhalt väglag i morse. Hörde precis när vi kom till jobbet att det varit en olycka på den vägen vi åkte med minst en timmes förseningar. Ibland är man glad att man är på rätt plats vid rätt tillfälle, den här gången innebar det dessutom att jag inte blev så sen till jobbet. Lite senare än vanligt blev det dock eftersom väglaget krävde betydligt lägre hastighet än vanligt. (Ja, vi kör försiktigt!)

Andra väldigt spännande saker var besök till City Akuten. Inte fullt så drastiskt som det låter, men de har en specialavdelning för astma och allergi, där jag fått hjälp med mina eksem på handen och där de håller koll på astman. Nu skulle dock min doktor gå i pension och tyckte att jag hade så bra värden och koll att det inte var något problem för någon ”vanlig läkare” att skriva ut samma sak. Så nu får jag väl leta upp en vårdcentral med samma journal system (vilket var hans tips från coachen).

Skönt att ändå få ha pratat med en riktigt speciallist på astma och allergi och bekräftat att det såg bra ut. ”Vanliga läkare” har en tendens att vilja över-medicinera astma. En i Luleå tyckte till exempel att jag absolut skulle ta min astma medicin varje gång innan träning och typ jämnt. Mja, jag höll inte helt med. Tydligen är det lite kris på astma och allergiläkare just nu och han jag haft grundade City Akutens allergi-avdelning och vet vad han pratar om. Så ni läkare som läser detta – specialisera er på astma och allergi, ni behövs!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.