Veckans Yey och veckans Nay – Vänner och kort stubin

17 juni, 2018

Veckans Yey  – Vänner

Idag är det söndag. Veckan har gått fort ha det planerade torsdagsinlägget hanns inte med. Jag hoppas det är okej så här i sommartider. Antar att många med mig spenderar sina timmar med andra saker än att läsa bloggar så när vindarna är varma, nätterna långa och rosévinet kallt.

Speciellt på somrarna försöker jag ta tillvara vardagen så mycket som möjligt och göra sådant man längtar efter. Inte bara vänta på helgen. Den här veckan har det varit full fart med Ju-jutsu Måndag, Onsdag och Fredag-kväll. Fredagskvällen var det gradering och vi var kvar ända till tio på klubben. Tisdagen var det Speedway med pappa, Smederna – Västervik och troligtvis den bästa matchen jag sätt. Omkörningarna var helt otroliga. Torsdag var det namnsdagsfirande med restaurangmiddag i Västerås och Lördag blev det tjejhäng med Camilla.

Helgerna har ju som sagt en tendens att springa iväg på somrarna och jag var glad att Camilla bokade in helgen för lite häng, innan semestertiderna tar vid. Vi gick långpromenad i skogen och snackade, fyllde på kylskåpet och laddade inför grillkväll. Badade trots att vädret inte var det allra bästa och det var lite kyligt om tårna. Njöt av den solen som kom fram med Rosé-Russian på balkongen. Det är sommarens nya drink enligt Camilla – och den var faktiskt riktigt bra. (Sommarens mest hypade drink verkar däremot vara Aperol Spritz som varenda bloggar i Sthlm ses med framåt helgen).

Veckans Yey och veckans Nay - Vänner och kort stubin

Sen blev det en gigantisk grillmiddag – vi gillar mat. Vi passade på att rädda ett gäng päron som höll på att gå förlorade och slängde ihop en päron och rabarbersmulpaj som blev en riktig höjdare. Mycket snack, mycket käk och skönt häng var en riktigt bra lördag med en god vän!

Veckans Yey och veckans Nay - Vänner och kort stubin

Veckans Nay – Kort stubin

Alltså jag har så svårt för människor som tar för lång tid på sig, som inte tänker igenom saker ordentligt, eller som bara envisas med att ha rätt. Jag är född med kort stubin, blir lätt sjukt förbannad på saker, men det går ofta fort över också. Folk som är långsinta är om möjligt ännu värre än folk som bara är lite korkade.

Att ha lätt att bli sur på saker är ju dock inte till ens fördel jämt (eller är det det någonsin?). Små gnistor kan starta en stor eld. Men bry dig inte då är kanske det mest logiska – men det fungerar inte så. Tänd inte en brasa om du inte vill att den ska brinna upp…

Jag tror verkligen på mindsetet att var positiv – för att vara negativ och alltid se det dåliga i situationer gör bara ens liv bittert. Men med en förmåga att bli ”pissed off” på det lilla är det inte alltid så lätt. I alla situationer där jag bara tycker något är dåligt, försöker jag vända på det. Men i situationer som gör mig arg, hinner jag ofta bli sur och förbannad innan jag hinner tänka något positivt i situationen. Men You Live You Learn heter det ju!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.