Veckans Yey och Veckans Nay – Tjejkväll och tjuriga gubbar

1 oktober, 2017

Tänkte sova tidigt idag. Som alltid gick det sådär. Här sitter jag 22.27 och ska skriva veckans yey och veckans nay. Men som alltid känns det ändå som en bra summering av veckan. En stund att se tillbaka på vad som varit bra i veckan och vad som varit dåligt. Jag trodde faktiskt när jag började att veckans Nay skulle bli det enklaste. Eftersom vi människor är jädrigt bra på att gnälla. Men faktiskt så kommer jag ofta på mer bra saker som jag vill ta upp än gnäll som jag vill lyfta. Gnället är ofta bara i stunden och när man ser på det med perspektiv är det mest onödigt och meningslöst. Så låt oss få veckans gnäll överstökat först

Veckans Nay – Tjuriga gubbar

Som ni vet jobbar jag i en minst sagt mansdominerad bransch. Oftast fungerar det bra. Gubbarna, precis som tanterna gnäller och har sig ibland. Men inte värre än den andra halvan. Men i veckan kändes det som jag hamnade mitt i en värre tuppfäktning där det gällde att vara störst, bäst och vackrast. Ibland gäller det bara att distansera sig. Inse att det är ett proffesionellt förhållande och att vi ska driva ett bolag framåt. Inte vem som har störst ego och minst lust att visa sig ”mindre”. Här måste jag nog försvara oss tjejer för visst att vi tjurar på varandra men jag tror att vi lättare sväljer våra egon och att de inte får ställa till problem på samma sätt.

En till incident var när man konstaterade att det gick så mycket bättre att lyssna när jag sa att jag var ingenjör. Något som kan göra mig mer än lovligt trött är när man bryr sig mer eller mindre om folk beroende på vilken utbildning man har. Det ska inte spela någon roll om jag är ingenjör, städare eller ekonomi. I min yrkesroll bör jag behandlas efter den kompetens jag har – oavsett.

Nej gubbar – ni svälja er heder och visa att ni har tillräcklig stake för att prata med varandra ibland. Störst, bäst och vackrast är så 2012…

Veckans Yey – Tjejkväll

Tjejkväll med den här pinglan var nog veckans höjdpunkt. En riktigt skön fredagskväll utan massa måsten.

Veckans Yey - Tjejkväll

Vi gick en promenad och jag fick en guidad tur runt Sollentuna. Alltså Norrort – I love it! Hur kan man ligga så nära Stockholm City och fortfarande vara så fint och nära naturen?

Strax efter klipporna började magen kurra och vi traskade hemåt för att inhandla fredagens Poké Bowl. Jag lät mig övertalas och ångrade det inte. Så gott, och så fräscht!

Poké Bowl

Inte heller helt fel att bli överraskad med present!

Present

Sen slappade vi mest i soffan hela kvällen. Slötittade på Idol, käkade ost och drack alkoholhaltiga drycker. Helt enkelt en bra fredag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.