Veckans Yey och Veckans Nay – Nationaldagen och internettrassel

10 juni, 2018

Veckans Yey – Nationaldagen

Jag måste ju höja nationaldagen till vecknas grej – jobba två dagar, ledig en och sen jobba två till. Var ju liksom görbart. Kändes lite som semester. Kanske inte optimalt utnyttjande av dagar om man vill ut och resa och så. Men om man har pyssel att göra hemma, som att bygga balkong, var det en perfekt dag at få klart det på. Så nu mera har vi alltså en helt färdig balkong, med balkongmöbler. Daniel invigde den ikväll med en kebabtallrik i solnedgången. Jag tror den fick bra betyg.

Nu är det däremot väldigt tomt på baksidan, där vi tidigare hade de möblerna som flyttat upp på balkongen. Så det får bli inköp av ett nytt sett utemöbler här under sommaren med. Vädret var ju inte det bästa på nationaldagen, men perfekt för balkongbyggande. Den här gången behövde vi liksom inte svettas ihjäl!

Det verkar som att det var många som firade nationaldagen med tårta och den svenska traditionen ”grillning i varje villa”. Tycker att det är lite kul att vi börjat fira lite mer. Antar att det var tanken med att man gjorde nationaldagen till en helgdag. Vi har fortfarande rätt dålig koll på den vi svenskar. Men den har ju också inte varit en röd dag så länge – jag tror det kommer bli mer och mer en dag att fira. Och sådana är ju alltid trevligt att ha!

Vi firade med just grillat och hemgjord tårta. Jag bakade Pavlovatårta med lemoncurd – den var mumsig värre!

Veckans Yey - Nationaldagen - Lemoncurd Pavlova

 

Veckans Nay – Internettrassel

Ja torsdagens inlägg får väl summera veckans nay. Internettrassel är ju sådär kul. Men är ändå glad att det är sommar och ser det som en anledning att försöka göra så mycket som möjligt ”off internet” så att säga. Men sen fick vi ett mobilt bredband så vi klarar oss ändå. Men det går lite segt. Blir kanske någon dag i Kista den här veckan för lite snabbare uppkoppling och kyligare kontor.

I övrigt har väl veckan varit rätt bra. Inte världens bästa arbetsvecka direkt. Känns som folk längtar efter semestern nu och att vädret gör en lite allmänt opepp på jobbet. Så tror jag nog det är för de flesta. Barnen har gått på sommarlov, eller kommer göra den här veckan. Instagram fylls av badbilder, rosé och festivaler – snart kommer summerburst, studenter och skumpa, för att inte tala om midsommarstänger, bikinibilder och nakna fötter mot himlen. Vi vet – det är semestertider och vi vill alltid ha fler veckor än vi får, oavsett hur mycket eller lite vi älskar vårt jobb. Att vara ledig är ändå just det – att vara ledig, och det är smutt!

Veckans Nay - Internettrassel - MC-åkning

Man kan till exempel passa på att åka motorcykel som jag gjorde i fredags, om man inte har något internet.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.