Veckans Yey och Veckans Nay – Gammal vänskap rostar aldrig och viljan vs världen

8 april, 2018

Veckans Yey – Gammal vänskap rostar aldrig

Ni vet sådana vänner som man är sämst på att höra av sig till. Som det alltid kommer saker i vägen för att träffa. Som bor i andra städer och lever ett annat liv.

Igår var jag och träffade en sådan vän. Första gången på mer än ett år tänkte jag skriva. Men när jag räknar efter så är det nog snarare mer än två år sen. Galet länge i alla fall. Eller kanske sågs vi där på mitten… Nåväl.

Igår sågs vi i alla fall, efter ett spontant instagram-message i torsdags. Spontant när det är som bäst. Jag blev bjuden på grillat – premiär för året. Dessutom fick jag fritera potatis, första gången jag friterat något någonsin. Så nu har jag gjort det också!

Det blev runt-tur i deras nya hus. Oh well, de har redan bott där ett år. Men för ett hus får det faktiskt anses som rätt nytt. Skönt att se att andra har pågående renoveringsprojekt med. Att andra ifrågasätter tidigare ägares val av tapeter och att andra också ibland får lite kaos i hörnen. Känns vuxet att flera av mina vänner numer bor i hus. Härlig frihet också. Vems trädgård grillar vi i härnäst liksom!

Varje gång vi ses säger vi att nu får det inte ta så lång tid igen!  Sen gör det det ändå! Hopplöst! Så vi får väl se denna gång. Men nu bor vi inte så långt från varandra igen. Våra olika liv, på olika platser med jobb och plugg och nya relationer börjar nu glida över till att vara mer lika. I-are jobb och villa och renoveringsprojekt!

Gammal vänskap rostar aldrig – så skönt när det känns som man fortsätter där man slutade förra gången, oavsett hur lång tid det verkar dröja mellan gångerna!

Veckans Yey - Gammal vänskap rostar aldrig

Finaste chili-odlingen i Xavier-lådan!

Veckans Nay – Viljan vs Världen

Just nu har jag så himla många projekt som jag vill göra! Så lite tid! Jag vill simma och springa och träna ju-jutsu, jag vill boxas och laga mat och cykla och fixa hemma. Jag vill lära mig språk och chilla, och läsa och lyssna på poddar. Jag vill spela gitarr och keyboard och musik hemma. Jag vill vara ute, och inne och på gräsmattan. Jag vill ha en lugn helg hemma och jag vill gå på fester. Jag vill jobba och jag vill vara ledig.

Dygnet har bara 24 timmar och visst finns det väl saker som kan effektiviseras. Mindre sociala medier. Skulle kunna skriva ännu mindre blogg. Skippa allt vad TV-tittande heter. Men samtidigt så ger det ju mersmak till livet också. Ett tag tittade jag nästan ingenting på TV. Det fick helt enkelt prioriteras bort helt. Men i och med att jag fick flera timmar när jag slutade pendla lika frekvent så har jag smugit tillbaka lite serie-tittande. För det är avslappnande att bara chilla lite och se en serie. Jag tror någonstans att det också är nyttigt.

Men jag vet inte riktigt – ska jag begränsa mig själv till ett fåtal projekt och ”göra de ordentligt” eller bara inse att jag älskar att vara all over the place och helt enkelt inse att jag inte kommer bli VM medaljör i varken det ena eller det andra. Men jag kommer vara måttligt bra på en massa saker istället. Det lutar ju helt klart mer åt det senare. För då hinner man inte tröttna mellan varven. Utan kan längta till nästa – löppass, gitarr-session eller bloggstund.

Det är viljan vs världen. Men så länge viljan finns där så tänker jag försöka få plats med så mycket som möjligt i världen. När det gäller saker att uppleva så tror jag verkligen att more is more! 

Viljan vs Världen

Har du många projekt igång – eller fokuserar du på att bli bra på ett specifikt? Kommentera gärna! :)

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.