Vänersborg-Trollhättan-Falköping- Jönköping

21 juli, 2016

Roadtripen fortsätter! Imorse vaknade vi upp i Vänersborg till ett alldeles utomordentligt väder. Vi startade morgonen med hotellfrukost (yey!).

Promenad till Slussen i närheten! Bra början på dagen.

Där lyckades vi perfekt tajma in Nossan som slussade. Denna lilla båt!
Häftigt att se ett sådant stort fartyg slussa. Sen gick vi tillbaka och packade in oss i bilen mot nästa etapp. 

Fast först hittad vi en hinderbana vi var tvungna att leka i!


Trollhättan blev det. Först var vi mycket besvikna då huvudgatan mest var stor (tänk typ en deprimerad variant av Champs Elysee, mörk och tom). Sen hittade vi Göta älv och blev lite mer upplyfta. Sen hittade vi tack vare gårdagens tips (tack Camillas mamma!) fallen och slussarna. Varför har vi inte hört om de innan? Det var ju Sveriges motsvarighet till Niagra Falls. Riktigt coolt ju!


Nu var det inte så mycket vatten i de just när vi var här. Men bara utsikten, höjden och strömmarna i det närliggande vattnet fick en att se vidden av fallen när de vattenfylls. Varje dag vid 15.00 nu under sommaren – så är ni där, se det! Skulle sätta en hel del på att det är imponerande. Så grattis Trollhättan, ni vände första intrycket och jag rekommenderar er verkligen att ta en sväng hit om ni är i krokarna!

Sen styrde vi kosan vidare mot Falköping (eller Falk-öping som det egentligen heter… eller hur var det ny?!). Det var ju, well, tyvärr inte så mycket att se. Sorry Falköping. Inte heller den micrade lasagnen (som så klart var kall i mitten, den som löser det problemet är värd ett mindre Nobelpris – nej längre och i bitar är inte en lösning) på restaurang lilla blå var något att skryta med. Så efter lite energippfyllnad kuskade vi vidare mot nya äventyr i Jönköping! 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.