Vältränad kropp eller Ben and Jerry’s

16 juni, 2016

Jag brottas just nu mentalt med om jag mest föredrar en vältränad kropp, eller en bytta Ben and Jerry’s. Att jag ska fortsätta träna är inte längre en fråga, det är en del av vardagen nu. Där har jag kommit en lång bit sen 2012! Där tänker jag faktiskt sträcka på mig och säga att jag idag tränar ganska mycket och tycker det är roligt för det mesta. Och framför allt skriker kroppen efter det och humöret dippar om jag inte tränar. Det ser jag som en framgång!

Träna för en vältränad kropp - utegym

Däremot är jag fortfarande en sucker för mat. Den mesta. Är glad att jag slipper cravingens för chips som många har, den klarar jag mig faktiskt utan. Är ingen fantast av chips alls faktiskt. Visst kan käka några bitar om det bjuds men nja, skulle aldrig handla en påse till mig själv. Däremot sötsaker, speciellt glass och godis – jösses, där kan vi snacka cravings. Även om det har blivit bättre där också helt klart. Kakor och tårtor och så, det får jag oftast inte heller cravings för, men tackar inte nej till när det bjuds (ja om det inte innehåller massa nötter då, vilket det kanske tur i oturen ganska ofta gör). Däremot tycker jag verkligen det är riktigt skoj att baka och det går ju inte direkt ihop med att inte käka massa sötsaker, eller egentligen inte vara en nörd vad gäller kakor, bullar och tårtor. (Förutom rabarbersmulpaj! Jag älskar rabarbersmulpaj! Med mycket vispad vaniljsås så klart)

Så ja som ni märker, Sweet Tooth det är liksom min grej. Men jag tycker verkligen också att det är näst intill lika lockande att ha en stark och tajt kropp. Dock är ju njuta av sötsaker betydligt mer lättuppnåeligt än att bli riktigt vältränad. Då krävs det både disciplin att inte käka massa onyttigheter (som rabarberpaj och Ben and Jerry’s) och disciplin att träna bra de flesta dagarna i veckan. Just nu har det på grund av flytt och mycket jobb blivit både sämre mat och mindre träning. Just in time för bikinisäsongen – eller hur!
Ben and Jerry's Cookie Dough S'wich up

Men sen är det ju något med sommaren, man liksom känner för att lätta på tyglarna lite. För frankly, det är inte supermysigt, eller socialt att följa någon form av diet, eller bara en allmänt genomtänkt kosthållning. Det kräver disciplin, tid och planering. Just det man gärna slipper när semester närmar sig. Dock håller jag med alla instagrambilder om att en bikinikropp är ytterst lätt att få. 1 Sätt på dig en bikini 2 Klar! Men några ”softningskilon” känns på träningen och det irriterar mig bara att under bylsiga tröjor i vintras var jag i bra form, men till sommaren så är den liksom sämsta på länge. Jaja, allting handlar ju inte om det sådan tur är.

Jag tänker fortsätta med träning, den omtalade 80-20 regeln vad gäller kosthållning och funderar eventuellt på att putta in lite mer feta mejeriprodukter istället för lättvarianterna. Mitt största problem just nu, och egentligen alltid är att jag liksom inte blir mätt eller nöjd utan kan proppa i mig alldeles för mycket och sen står jag mig inte så länge utan på förmiddagen skriker magen efter lunch trots gröt, yoghurt eller chiapudding. Så jag ska ge det ett försök. Kanske är det för low fat som gör att min kropp inte blir nöjd. Den som lever får se!

Dagens thaipass gick bra och Silviarutorna som jag bakade här om dagen står i kylen. Den där omtalade balansen, tja, den kanske inte är så tokig ändå? Eller vad säger ni?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.