Vakna på Yasuragi – en lördag i mars

11 mars, 2017

Tallen stilla rör sig
Vattnet speglar
sinnets lugn

De orden som återspeglar sig lite var stans på Yasuragi. Det var härligt att vakna upp till en klarblå himmel och svepande tallar mot vattnet.

Vakna på Yasuragi - en lördag i mars

Sen började vi dagen med en härlig hotellfrukost. Som precis som en bra hotellfrukost ska – innehöll mycket frukt och grönsaker. Fräscha tinade frysta bär till yoghurten. Massa olika bröd, med innehållsförteckning, så till och med jag vågade mig att pröva på ett grovt med torkad frukt i. Smoothies, fläderjuice, scrambled eggs (med japansk kyckling istället för bacon). Sen fanns det så klart japansk frukost med ris och miso-soppa också för den som ville. Efter höstens japanska frukostar kände vi dock att vi klarade oss utan just det. Japan är bra på mycket – frukost är inte en av de sakerna.

Efter frukosten blev det mer bad. Jag körde ”tvagning” alltså japansk tvätt lite snabbt och körde 16 längder i bassängen innan Daniel hade ”hällt vatten ur hink” klart. För mig känns dusch bara bättre på alla vis. Tyckte mest det blev kallt och osmidigt att hälla den där hinken över sig. Men sen kanske jag inte riktigt fattade charmen med lugnet – sorry guys. Men eftersom det är spa och mobilfritt på många ställen så får ni fantisera ihop både badet och frukosten själva.

Vid 12 var det dags och checka ut och vi passade på att gå en sväng i Nacka Forum. Dit kan jag absolut tänka mig att åka tillbaka, det var fint. Men ganska snart rörde vi oss tillbaka mot Strängnäs. Nästan hemma så såg vi skylten som påminde oss om ”Korv och bröd festivalen” i Stallarholmen. Redan förra året såg vi den skylten och var bara tvungna att åka in och kolla vad det var.

Festivalen kunde inte haft bättre väder. Solen sken från himlen och det var sådär 7 grader och en alldeles ljuvlig vårdag. Korv och brödfestivalen hålls som sagt i den lilla byn Stallarholmen, där bland annat Printz bageri och diverse andra mindre företag som håller på med bröd, kött och liknande håller hus.

Korv och bröd festivalen i stallarholmen

Det var fullt med folk och mysigt att strosa runt en liten stund. Resulterade i en viltsvinskorv till lunch och lite D-vitamin.

Efter en inte allt för lång stund hade vi däremot gått igenom festivalen. Som trots sin storlek absolut är värt ett litet besök om man vill njuta av fint väder och köpa en korv eller något gott bröd. När vi väl kom hem till oss sken solen fortfarande och jag bestämde mig för en promenad. Det var skönt att få lite sol på näsan och sträcka på benen efter en vecka med mycket tid inomhus och lite lata timmar på spa.

Promenad på Tosterö

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.