Tjejkväll på Gränden och bubbel

29 december, 2016

Jag brukar avråda folk från att hänga i mörka gränder. Men Gränden däremot är helt okej! Det är alltså en restaurang i E-tuna som de facto ligger i en gränd. Det var alltså tjejkväll med Mathilda på menyn. Eller AW. Men hon är föräldraledig och jag jobbade hemifrån så så mycket ”after work” kändes det kanske inte som. Men AC – After Christmas var det ju i alla fall.

Fördelen med att käka i E-tuna? Två-rätters och vin för dryga 300 spänn! Nåja, jag drack alkoholfritt eftersom jag skulle köra tillbaka ut i skogen. Det breda sortimentet bjöd på Blue Nun – redan innan jag fick det visste jag att det här skulle bli saft. Och jepp, söt som sjutton är det. Men ändå godare med vin till Moules Frites än läsk. Däremot måste jag säga att Elverkets Moules Frites är bättre, mer smak och större musslor. Men ner gick det.

Tjejkväll med moules fritesHär ser ni den lilla grytan med musslor…

Trevlig middag, med trevlig sällskap.

Tjejkväll med trevligt sällskap

Oxfilé pasta och riktigt rödvin såg inte heller helt fel ut.

När vi hade lyckas fått småbarnsmamman ur huset var vi ju tvungna att lyxa till det. Så blev efterrätt med. En överdimensionerad Marängswiss och en underdimensionerad äppelpaj. (De kanske visste att jag käkat Lindt choklad hela dagen…)

Tjejkväll med marängswiss

Tjejkväll med äppelpaj

Det bästa på hela kvällen fångades dock inte på bild. Bubbel!
Alltså inte champagne (den ligger i kylen!) utan bubblor som i jacuzzi bubblor! Lyxen i att ha en kompis med utomhus jacuzzi. Vi satt på deras veranda med riktigt hett vatten, med färgglada lampor under ytan och en mörk himmel runt omkring. Snackandes om allt mellan himmel och jord. Esther och Eric fick vara kvar inne när det var tjejkväll.

Alltså Esther, 5 månaders gullegris. Den gladaste, sötaste, lilla ungen ever. Till mina söta, rara kusinbarns försvar så var jag ju liksom aldrig närvarande när de var pluttar. Så det här är liksom första bebisen jag får se växa upp på nära håll. Och hon är världens gladast tjej. Man kan liksom inte vara sur när man ser henne. Tydligen var det fler än jag som tyckte det då hon hade fått ett berg av kläder i julklapp!

Så denna torsdag har bjudit på en riktigt härlig tjejkväll. En välbehövlig sådan både mig och Mathilda tror jag! Snart igen!

Men nu ser jag fram emot helg snart så jag får se min sambo igen. Vi har liksom gått i skift här hemma hela veckan. Han har åkt tidigt på morgonen innan jag gått upp, och jag har kommit hem gått och lagt mig när han legat och sovit. Sen i måndagskväll. Romantiskt värre!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.