Anka med hasselbackspotatis – en jultradition

28 december, 2016

Anktraditionen – den grundade jag tydligen förra året. Mycket bra idé av mig tycker jag!
Anktraditionen innebär alltså att man efter jul ska äta anka med hasselbackspotatis och den här ljuvliga gula apelsinsåsen.

Anka med hasselbackspotatis

Mamma bjöd nämligen på den här rätten förra året till mig, pappa och mormor. I år var vi bara tre och en ängel. Hej Mormor, tänker på dig! Och God Jul!

Nåja, det var lite off topic, men så var det. Jag hade i alla fall tyckt att det var väldigt gott och sagt att det tyckte jag skulle bli en tradition. Tur att någon annan kom ihåg det, för det hade jag helt förträngt. Men sagt och gjort, mamma bjöd in mig på Anktraditionen ikväll – och gott var det!

Hasselbackspotatis är också en sådan där form av potatis som faktiskt är god. En sådan där form där man faktiskt kan sluka fem potatisar och tycka det är riktigt gott. När liksom en halv kokt är allt annat än gott. Hur kan ströbröd, fett och en ugn göra så stor skillnad?

Till ankan med hasselbackspotatis serverades det grönkålssallad. Alltså grönkål – yummy, min nya favoritgrönsak tror jag! Och rödkål, första tillagade rödkålen i år. Också yummy. Och sen lite fräsch mango till det.

Inte att förglömma – huvudpersonen på tallriken; krispig anka. Har du inte käkat anka innan? Gör det. Så gott! Men se till att skära den i fina bitar innan. Det är nämligen så anka ska ätas. Vågar du inte göra själv? Beställ in Anka med ananas på närmaste vettiga Kina-hak. Ming Palace i E-tuna till exempel, riktigt fint.

Annars då?
Jo, jag har jobbat hemifrån. Någonslags kortdag med sovmorgon och lunchlöpning. Tog andra rundan med dubbskorna idag och de satt fortfarande som berget mot marken. Tips till alla som är rädda för att ramla på vinterpromenaderna. Bara snöra på och gå. Men tänk på att det låter som att gå med dubbdäck, så det är liksom inga shoppingärenden man går. Fastighetsägarna kommer inte heller bli så glada för den delen. Men för en promenad och löptur är det perfekt! En bonus är att man inte ser ut som en pensionär heller med broddar. Usch, broddar, fult! Som ni märker. Jag är nöjd.

Vädret under löpturen var också helt underbart. Krispigt kallt och strålande sol.

Löpning - krispigt kallt och strålande sol

Imorgon blir det fortsatt jobb, och sedan lite AW med Mathilda. En jobbar hemifrån och en är mamma-ledig. Fin AW. Mathilda lockar med bubbel-bad också! Vem kan motstå det erbjudandet? Inte jag!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.