Tisdag och Fredag och MC-besiktning

5 juni, 2018

Jag tänkte prata om MC-besiktning idag, men först – låt oss diskutera tisdagar.

Tisdagar har nog alltid varit den dagen på veckan som jag gillar minst. Måndagar har man ändå energi från helgen kvar, man är laddad för en ny vecka. Trött men hoppfull liksom. Tisdagar är man bara trött. Det känns ändlöst långt kvar till helgen och oavsett om arbetet är inspirerande så längtar man efter sovmorgon. Man inser också att man bara genomför 20% av veckans träningspass och slöheten gör sig påmind.

Men idag har varit en bra tisdag. Idag är nämligen en tisdag som är en fredag. För imorgon är det nationaldagen och ledigt. Med Finska kollegor är det där med halvdag dock bortprioriterat. Har börjat inse att just den biten var lyxigt på Certex. Mycket halvdagar, lediga timmar och andra små förmåner. Men utvecklingsmässigt känns det helt rätt – även om jag såklart inte hade klagat på lite mer ledighet.

MC-besiktning

Idag passade jag dock på att besiktiga motorcykeln på lunchen. Fördelen med att ha lite flexibla arbetstider är att man kan lösa sådan saker som MC-besiktning, som bara går att boka på knasiga tider. Något som helt klart är positivt med nya jobbet. Skönt att komma bort lite från skärmen och ta en liten MC-tur, om än bara för en stund.

Tisdag och Fredag och MC-besiktning

Vad som också var positivt var att MC-inspektören var en kvinna. Ingen lastgammal gubbe utan en helt vanligt tjej. Med många MC-mil i händerna från Europa semestrar visade det sig. Jag passade också på att fråga om det där med kedjespänning som jag tycker är lite klurigt. Så jag kan passa på att dela med mig och dagens nya kunskap. Nämligen, att när du ska kolla kedjespänningen på en motorcykel ska den som är huvudsaklig förare (alltså den som mest kör hojen) sitta på, eftersom kedjan spänns när man sitter på cykeln. Sen exakt hur mycket spel som kedjan ska ha – det är upp till varje tillverkare och individuellt per motorcykel. Så nu vet du det – upp och hoppa och be någon kolla kedjespelet.

Tisdag och Fredag och MC-besiktning

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 6 juni, 2018 at 14:10

  Håller med dig om värdelösa tisdagar. Påtvingade ledighetsdagar typ idag mitt i veckan går också fetbort. Har inget vettigt att göra och hade gärna jobbat (har också gjort det men ”gratis”). Önskar att jag fick byta bort denna dagen och vara ledig en annan gång när det passade mig.

  • Reply Julia 10 juni, 2018 at 23:40

   Haha lediga dagar lite var stans har jag faktiskt ingenting emot. Men förstår att du som gillar att resa inte riktigt kan utnyttja en random dag mitt i veckan. Jag gillar ju visserligen också att resa – men hade en hel del pyssel att fixa hemma så utnyttjade den till det! Funderade dock häromdagen till det där med tisdagar. Det är ju liksom ändå 1/7 av alla ens dagar. Man borde kanske vara mer positiv till de. Liksom tråkigt att i förväg vara bitter på 1/7 av alla dagar – känns som att det vore bättre att göra något bra av de. Kanske vänder det den här veckan ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.