Thai och Tacopaj

1 september, 2015

Ja alltså – Thai, jag menar ju inte på något sätt att Tacopaj är thailänskt. För det är ju svenskt – eller kanske om man drar det väldigt långt, lägger till lite bönor och något som faktiskt kan anses vara starkt, då kan det möjligtvis var mexikanskt – möjligen.

Däremot menar jag thai som i thaiboxning. Det har det varit ikväll! Var lite nervös inför träningen – var ju lite lagom sliten efter helgens vandring och kände av vaderna redan när jag gick hem från jobbet. Men det gick bra. Mycket boxning idag, skönt att vila benen lite. Tränade även en del clinch, ”anticlinch” och förflyttningar. Bra pass! Skönt att vara tillbaka med träningen igen och tillbaka i avancerade gruppen. Och även om jag fortfarande är tokstel så blir det i alla fall bättre. Bakre roundhouse är faktiskt helt okej nu, får in vridningen i höften. Är dock inte helt nöjd med främre blir för mycket vifta med hela benet och inte upp och sen spark. Tål att tränas på!

Tacopaj är däremot kvällensmåltid! Från boken Muskel Mat, som för övrigt har många fräscha recept. Inte hunnit igenom så många än, men de jag provat har varit kanon. Ser riktigt saftig ut och innehåller inte mycket onyttigheter. En paj är 4 portioner och innehåller ca 500kcal (hade 12% köttfärs, receptet sa 5% men det är ju nästan omöjlig att hitta där av 500 och inte 4XX som receptet angav.)

 
Kan meddela att den var mycket lyckad och rekommenderas! Mycket jalapeños så hyfsat stark med! Gott! 

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.