Koncentrationsbrist och pepparkakskyckling

2 september, 2015

Alltså dagens arbetsdag! Vi börjar här – jag startade hösten med att konstatera att 80/20 regeln oftast är bra – men ibland är den faktiskt jädrigt dålig. Som när man gör 80% och lämnar 20%. Då blir liksom att göra listan oändligt lång eftersom inget någonsin avslutas. Så det var mitt personliga mål för hösten. Att avsluta, stänga projekt, göra klart eller lämna över. Så jag har försökt. Skrivit listor, kryssat av, bollar vidare. Men så fort jag kastar en boll tycks någon annan rulla in. Eller kanske snarare så är det så att jag själv kastar in en ny. Jag älskar nya projekt. Både på jobbet och privat – det är superkul att dra igång nya grejer. Men när nyhetensbehag lägger sig är det kämpigare att slutföra sakerna. Därför har jag försökt fokusera mycket på det – att just ta allting i mål. För vilken nytta gör det om man påbörjar grejer som man inte avslutar. Ingen. Detta är tyvärr inte bara jag, utan lite av en kultur i bolaget som har byggts under ett århundrade och som inte förändras på en kvart, men vi jobbar på det. I alla fall… Dagens arbetsdag. Tänkte redan i morse att idag ska jag jobba effektivt, en sak en timme och sen några minuters vila och sen nästa sak effektivt en timme osv. Jag började bra men redan inom första timmen hade jag tappat fokus och börjat göra något annat. Svarat på ett mail. Kollat en artikel. Hittat en ny idé. Jobbat på ett annat projekt. Jobbat på ett tredje projekt. Och så trillade jag in i 100-bollar i luften samtidigt symtomet. Allting hänger liksom ihop och det är så lätt att i ett projekt spinna vidare in till nästa för att få något klart. Eller att någon ringer och man är som Alfons ”jag ska bara” för att fixa den grejen. Hopplöst. Smågrjerna blir klara men inte det stora. Mycket störande. Tog några korta pauser idag och påminde mig själv om att göra en sak itaget. Men det bara gick inte idag – gaaah – var all over the place! Mycket störande som sagt!

Lyckade när alla andra gått hem äntligen hitta ett lugn och bestämde mig för att nu jädrar ska jag göra klart det här. Så vid strax efter halv sju gav jag mig iväg från jobbet och då hade jag lyckats bolla vidare den bollen och tillfälligt stänga den pucken. Den kommer komma tillbaka men just nu har jag i alla fall bara 99bollar i luften! Bra avslutning. Nytt försök på fokus imorgon. Snacka om personligt mål! 

Någonstans i allt regnande och virrigt arbete hade jag dessutom tappar suget att gå och träna. Men tänkte att om det var någon dag jag behövde det så var det idag när hjärnan kändes helt överkokt. Så jag bestämde mig för att ett kort pass bar bättre än inget!

  
En proteinbar med cocossmak från ”vendingmachinen” på gymmet eftersom lunchen var länge sen och middagen väntade efter tillagning hemma. Måste däremot ge creed till SweBar deras är så mycket godare! Nutriaminos smakar mycket mer kemiskt medans Dahlblads swebar smakar mycket mer naturligt. (Ingen sponsring här – bara rent ärligt smaktest!)

Så blev 13minuter löpning, chins (som jag behöver träna det – så långt ifrån att klara det utan hjälp), dips, rodd med skivstång, rörlighet, tricepsarmhävningar, lite rumpa och en hel del mage. Som ni ser ett väldigt spretigt och väldigt oplanerat pass – orkade inga riktigt ”sviniga” övningar och körde bara på sådant som kändes bra. 40minuter på gymmet med dålig struktur är bättre än inga – om det är alternativet. Sen blev det andra  halvan av proteinbaren och hem till köket.

  
Ikväll blev det panerade kycklingben med ädelostpotatis.  Även kallad pepparkakskyckling. Om du har gamla sega pepparkakor i någon låda så Mortla/mixa sönder dem så du får pepparkakscrunch. Kör kycklingben i ugnen i ca 20 minuter, jag körde potatishalvor samtidigt eftersom det funkar i varmluftsugn (en adekvat mängd potatis i halvor – pensla lite olivolja på). Efter 20 minuter ta ut kycklingen, ta bort skinnet, doppa i ett uppvispat ägg med en tesked dijonsenap i. Rulla sedan kycklingen i pepparkakscrunchet. Lägg på plåten med potatisarna. Kör 7min till. Ta ut ur ugnen och sprinkla ädelost på potatisen, ev gratinera lite till. Käka med en sallad. Kanske inte världens hälsokost med pepparkakor – men å andra sidan väldigt CSR och miljövänligt :)

Sen landa i soffan och softa lite innan läggdags!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.