Studentkäk – superlätt salamipasta

29 augusti, 2016

Hittade en lapp bland mina frysetiketter här om veckan. Jag har spart den där sedan jag flyttade hemifrån. Jag har växt upp med en mamma som alltid lagat mat, och även fast jag alltid engagerat mig, tyckt det varit roligt och varit med. Så hade jag i princip aldrig lagat mat helt själv, förutom på hemkunskapen när jag flyttade hemifrån. Jo, ibland faktiskt, när jag tänker på det. När mamma var på gympa och pappa skulle laga mat, vilket så snart det gick mer övergick till att det var jag som lagade mat. Jag tror alla var mest nöjda så ;)

Så idag har jag gjort ”Lätt lunch” som lappen förtydligar. Och ja den är verkligen lätt. Men god. Pasta, salami, tomat och ost. That’s it.

Superlätt Salamipasta

  1. Koka så mycket pasta du vill ha (blir det över kan du ju alltid göra en matlåda). Här valde jag Barillas fullkornspasta, den är faktiskt riktigt god, inte sådär torr som fullkornspasta kan vara.
  2. Skär upp salami (Jag älskar ungersk salami, typ Pick, det jobbiga är bara att ta bort den lilla papperskanten runtomkring.) Eller den lata vägen – ta ett paket färdigskivad, men gärna från charken, eller åtminstone en ”hård”, då den mer prickigkorv-liknande inte passar till rätten.
  3. Skär upp en tomat i skivor.
  4. Riv lite ost (eller köp ett paket färdigriven)
  5. Lägg pastan på en tallrik, stoppa in salami och tomat runtomkring, sprinkla över lite ost.
  6. Micra tills osten har smält ned i pastan och korven blivit lite ljummen.
  7. Kör lite nymalen svartpeppar över det hela.

Simpelt, gott och perfekt en lat måndag!

Studentkäk - superlätt salamipasta

Sen toppade jag konstverket med mammas egen inlagda saltgurka, gjort på min moster och morbrors egen odlade Västeråsgurkor. Fina fisken det!

Pasta och korv – i klassiskt studentmanér för alla som börjar plugga!

En liten fotnot: Enligt iForm så anses 150-175g kokt pasta som en ”normal” portion för en 65kg kvinna. Allt beror ju förstås på – hur mycket du tränar, vilken förbränning du har etc. etc. Själv vill jag alltid äta massa pasta så för mig var det bra att i alla fall någon gång kolla vad en ”normal” portion ser ut som. (Eftersom den där Danne inte är mycket att utgå ifrån då han äter som 4 ”normala” människor).  Den här rätten ovan är med säkerhet mer än 175g pasta, men å andra sidan är pastan den stora beståndsdelen i den här måltiden. ”Normalt” blir ju alltid svårdefinierat, för vad är normalt? Enligt iForm och Paulún 50-70g okokt eller 150-175g kokt pasta (och sen 150g proteinkälla och önskad mängd grönsaker). Den klassiska devisen; Ät allt, men inte alltid! Och idag blev det pasta – yummy!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.