Sommar i Helsingfors – Business with pleasure

19 juli, 2018

Nu är jag tillbaka från Helsingfors, där jag varit i början av veckan. Geobear har ett av sina större kontor i Helsingfors, eller egentligen i Espoo – men det är som Stockholm och Täby sitter i princip ihop. Det är 15 minuter med tunnelbanan ut till kontoret i Espoo.

Hotell Scandic Simonkenttä – Helsinki

Jag blev rekommenderad att bo på Scandic Simonkenttä, som ligger mitt inne i smeten. Fint Scandic hotell, med riktigt bra frukost. Önskar jag hade kommit ihåg att ta kort på frukostäggen! Älskar när någon anstränger sig extra – personalen hade ritat smile-gubbar med tusch på äggen, så söta!

Helsingfors, eller Helsinki som är finnarnas egna namn på staden (och som jag förövrigt tycker är mycket skönare att säga än Helsingfors), bjöd på samma väder som i Sverige. Temperaturer runt 30 grader, och vi behövde inte frysa. Mötesrummet var som en bastu – vilket ju passade bra med tanke på vilket land det var jag besökte.

Vi passade på att finluncha på två ställen i eller i närheten av två marinor. Extremt mycket båtar nu när alla är på semester och ute och seglar. Luncherna blev fisk båda dagarna, något som de kan bra! Är glad att Finland har samma uppfattning om lunch som Svenskarna – den bör ätas, och rejält. Inga mackor som i England eller Danmark, eller Norge för den delen. Min uppfattning hittills är att Finland nästan har bättre utbud av hälsosamma alternativ än Sverige, massor med sallad att välja på på lunchbufféerna. På flygplatsen kunde man plocka ihop sin egen bra sallad, köpa fräscha smoothies och takbaren hade också goda sallader. Bra där Finland!

Sommar i Helsingfors - Business with pleasure

Apropå takbar så bjöd Tisdag eftermiddag/kväll på en promenad runt Helsingfors. Solen sken och jag strosade genom en stor park mitt i stan och passade på att köpa glass. Fick en varning för måsarna som hade snott struten av tjejen före mig.

Sommar i Helsingfors - Business with pleasure

Sommar i Helsingfors - Business with pleasure

Roof-top bar i Helsingfors

Efter promenaden längs vattnet, som finns runt hela staden (såg havspoolerna med) begav jag mig till er Roof-top bar med bra mat som min kollega hade rekommenderat. Det var fler än mig som tyckte det passade en varm dag i Juli. Det blev ett kallt glas vitt och en Ceasarsallad, innan jag rundade av kvällen med att strosa en liten omväg tillbaka till hotellet för att sova.

Sommar i Helsingfors - Business with pleasure

Kyrö Distillery Company - Helsingfors

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.