Smoothie bonanza

13 juli, 2017

Smoothies so last year – eller?

Nej, smoothies verkar var här för att stanna mina vänner. Både de nyttiga – tänk Food Pharmacy och de mindre nyttiga toppade med både det ena och det andra, typ oreos och grädde!

En av grejerna jag verkligen gillade med Portugal var att det kändes som Kalifornien mini. Inte för att jag nu varit i Kalifornien (än!), men har ju sett tillräckligt många filmer för att få ett intryck. Stranden i Portugal var nämligen där man hängde på sina lunchraster, dit man tog sin surfbräda efter jobbet och där man hängde med vännerna. Det var där man byggde sin surfkropp på restaurangerna efter en saltstänkt dag i vågorna.

Var och varannan restaurang skyltade med ”We have a vegan menu” och nästan alla hade ett stort urval av goda sallader och smaskiga smoothies.

Förr i tiden hade jag nog sett inflammationen i benet som en anledning till att jag fick käka lite skräpmat som pizza och burgare, eftersom det var lite synd om mig. Men någonting har hänt sedan dess. Jag vet att kroppen behöver bra mat för att må bra. Om jag har en infektion, och dessutom käkar penicillin för att ta död på massa bakterier i kroppen (onda som goda) så behöver ju kroppen all min hjälp med att läka. Till exempel genom att äta bra mat med mycket vitaminer och mineraler, och såklart vila – men för den skull inte säcka ihop i en stol.

Så jag tog chansen att dricka smoothie. Så goda till och med en allergiker som jag kunde hitta sådana som jag kunde dricka!

Grön Smoothie with a view

Grön Smoothie with a view

Passionsfruktssmoothie

Passionsfruktssmoothie

 

Färskpressad papayajuice

Färskpressad papayajuice

UnKokossmoothie <3titled

Kokossmoothie <3

 

 

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pilla 14 juli, 2017 at 06:08

  Smoothie himlen! Ser fab ut.

  • Reply Julia 16 juli, 2017 at 20:10

   Det var de Pilla! Så goda! Speciellt bra när man kan käka de med ögonen också!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.