Sensommar simning och crawl-tips

15 augusti, 2016

Idag blev det dags för sensommar simning. För några veckor sedan inhandlade jag nämligen våtdräkt, öppetvattensimglasögon, boj och ny baddräkt. För bra väder och för dåligt väder och mycket andra saker däremellan har gjort att jag inte hunnit pröva våtdräkten. Men idag så!

Kitad och klar och redo för simning!

Köpte ju även en triathlonklocka förut, just för det här ändamålet. Det var perfekt. Satte målet på 30 minuter och bara körde.

Våtsdräkten var perfekt, inte det minsta kallt att gå i. Tills jag var tvungen att doppa ansiktet. Jädrar vad kallt det hunnit bli på sista veckan! Men man vande sig efter ett tag och jag körde två varv fram och tillbaka till badplatsens badflotte. Det var enligt klockan 41 längder. Så givet att det var 25m längder så strax över 1km. Och det var då inte vågfritt. Riktigt mycket motströms åt ena hållet och man fick lyfta på huvudet ordentligt för att inte svälja halva sjön. Men det var kul! Riktigt skön och rolig träning.

Kusinen som är gammal simmare gav mig lite teori i frisim/crawl i lördags som jag försökte sätta till verket, och det gick faktiskt riktigt bra. 

Kusinens bästa crawltips:
Tips 1: Det är armarna som gör jobbet! Så med  andra ord sluta sparka så frenetiskt med benen och få syre kvar till något annat!

Tips 2: Andas varannan gång istället för var tredje. Inse att du inte är elitsimmare och andas på samma sida varje gång istället för varannan sida.

Tips 3: Andas ut genom munnen. Helt plötsligt hann man ju bli av med luften!

Tips 4: Andas framåt. Tänk huvudet så rakt upp som det går istället för åt sidan. (Här insåg jag däremot begränsningen när det var mycket vågor, man får liksom halva sjön i munnen då, jag får öva vidare!)

Men 30 minuter simning blev det! Skoj! Imorgon blir det Thaiboxning! Yey, första på länge!

1

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Christina @ Chokladbloggen 16 augusti, 2016 at 08:10

  Vad menar du i tips 4, att man ska typ lyfta huvudet rakt fram för att andas? Låter ju jättejobbigt?

  • Reply Julia 16 augusti, 2016 at 08:25

   Som jag förstod det vrider många nybörjare direkt uppåt sidan vilket resulterar i att man lätt simmar snett och inte vet var man ska. Jag experimenterade lite och tror att tanken är att man liksom följer med armrörelsen framåt, så typ upp snett framåt och så vrid med huvudet med armen tills man doppar den fram igen. Men jag är ju ingen simexpert så om någons har stenkoll rätta mig gärna om jag har fel!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.