Reflektioner om 2016 – listan

5 januari, 2017

Blev påmind idag om att reflektioner är viktigt – så tänkte skriva lite reflektioner om 2016 idag. En lista, för att vi alla älskar listor! Och du behövde inte ens köpa en skvallertidning!

Listan är lånad från Underbara Clara, svaren är däremot helt mina egna. Vore ju lite konstigt annars! Nu kör vi tycker jag! (Alla ”i år” är givetvis 2016)

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Köpte hus. Flyttade ut på landet. Började pendla (så där långt som jag aldrig skulle göra enligt tidigare utsago). Jobbmässigt avslutade jag året starkt med att lyckas få implementation av ett CRM-system signat – som jag väntat!

Genomdrev du någon stor förändring? Alltså flytta till hus och byta stad måste ju ändå anses som en ganska stor ”genomdriven” förändring. Men eftersom jag fortfarande är i Stockholm flera dagar i veckan så blev flytten inte lika upprivande som det är att flytta till England, USA eller över 100 mil bort. Men att flytta till hus var en stor förändring. Helt klart!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Mathilda fick en liten Esther! Så söt. Så glad. Och nu kan hon sitta själv också skrutten. Och så fick Ebba en liten Stella till syster.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?  Oj vad svårt. Men om det är ett specifikt datum så får jag säga 1 Juli. Då fick vi tillträde till huset och det känns som en av årets större händelser.

Dog någon som stod dig nära? Ja tyvärr, min kära mormor. Saknar dig!

Vilka länder besökte du? Först och främst höstens semester till Japan. Tokyo var riktigt häftigt att få se. Coolt att jag gått upp för Fuji också. Sen var jag i Spanien med jobbet på möte – Barcelona. I Belgien på mer jobb, men var faktiskt bara på flygplatsen i Bryssel så räknas liksom inte. I Tyskland och Berlin med mamma. Det var en stad jag velat besöka så det var trevlig. Men väldigt glad att vi åkte innan julmarknaderna öppnade så här i efterhand! Annars var det ganska mycket flygande men mest inrikes!

Bästa köpet? Börjar bli lite tjatigt, men största och bästa köpet i år får också bli huset!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jobbmässigt – att få igenom ett nytt CRM-system. Det kommer vara min baby 2017. Privat – Daniels julklapp med spa tillsammans på Yassuragi i Mars. Annars så gör mig närheten till sjön och vår utsikt mig glad nästan varje dag. Längtar till ljumna sommarkvällar och bad. Och våren när man kan filosofera på bryggan och lyssna på vågorna <3

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Surf! Sommaren 2015 var jag och Camilla i Hossegor. Det var något som verkligen har glatt mig sen dess. Jag tycker surfingen är så härligt, om än både supersvår och stundtals rätt läskig (adrenaline junkie eller hur var det..). En surfresa ska det definitivt bli i år, ska planera in den i kalendern så snart jag bara kan!

Vad önskar du att du gjort mer?  Thaiboxats. Våren var det mycket boxning, sommaren vägdes upp av MMA Academy, men hösten har varit bedrövlig. Klubben jag tänkte träna på i Strängnäs la ner och jobbresorna förstörde träningsmöjligheten i veckorna. Har tyvärr ingen superbra lösning för detta 2017. Men hoppas kalendern är mer förlåtande!

Vad önskar du att du gjort mindre? Fastnat på Facebook, Instagram och diverse social media. Jag älskar det, men jag har ”kastat bort” så många timmar inspekterandes andras bilder och tänkt det där vill jag också göra. Istället skulle jag sparat ihop timmarna och gjort det!

Favoritprogram på TV? Alltså ser ju grymt lite på TV, men det jag har sett 2016 var SVT-plays Gift vid första ögonkastet Australien och julkalendern Selmas Saga. Julkalendern var riktigt bra i år tycker jag!

Bästa boken du läste i år? Ett av mina mål under 2016 var att läsa mer böcker. Mer blev det nog, men fortfarande lite. Läste däremot ut den vråltjocka Arvtagaren som är sista delen i Eragon-serien av Christopher Paolini. Har läst de under flera år på somrarna och de är riktigt bra! (Sen läste jag Food Pharmacy efter jul, den var också riktigt bra!)

Största musikaliska upptäckten? Upptäckten – jag ville ju svara Kent, men det var ju inte direkt någon upptäkt. Kollade Spotify listan och Renegades med X Ambassadors är ju bra, men kom liksom inte ihåg just den. Upptäckten kanske har varit radiomusik igen!

Vad var din största framgång på jobbet 2016? Avslutade som sagt året med det som känns som mitt största lyckande, att få CRM-systemet kritat. Förhoppningsvis kan jag skriva att en lyckad implementering är mitt största för 2017! Annars skulle jag säga att en av de största framgångarna var att jag blivit så mycket mer involverad i säljstrategin och strategi över lag för att driva Certex framåt!

Största framgång på det privata planet? Att jag känner att jag trots allt har en ganska bra balans i livet just nu. Landet, staden, vattnet, vänner, familj, jobb och träning. Efter ett omtumlande 2016 känns det som jag börjar landa. Jag känner mig gladare och mindre grinig i vår relation. Jag hade som mål att avsluta projekt – både privat och på jobbet. Inte bara 80% utan till 100% och jag tycker det gått bättre i år.

Största misstaget? Oj, jag vet inte. Kanske var det att flytta från Stockholm och ut på landet? Vissa dagar känns det så, andra känns det som det bästa beslutet vi tagit. Annars inget speciellt jag kommer på. Hälsat på mormor mer under våren kanske.

Reflektioner om 2016 - rätt eller fel att flytta från stan ut på landet

Reflektioner om 2016 – rätt eller fel att flytta från stan ut på landet?!

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Sista halvan av året har jag definitivt varit gladare. Början av året med stora beslut, köp av hus och mormors begravning var väl sådär kanske.

Vad spenderade du mest pengar på? Jag behåller Claras svar: Huset.

Något du önskade dig och fick? En villa vid vattnet. En weekend på Yassuragi. Utlandssemester.

Något du önskade dig och inte fick? Finaste Diamond-ringen från Emma Israelsson och mer tid för thaiboxningen.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Var lite sliten från Japan, jobbade hemifrån och fick blombud från Daniel. Firade med släkt och vänner hemma på helgen. Det var en bra födelsedag!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En bättre mäklare vid husköpet. En surfresa!

Vad fick dig att må bra? Att komma hem efter jobbet och simma på sensommaren. Att andas sjöluft och lyssna på vattnet. Promenader i friska luften på grusvägen.

Vem saknade du? Mormor, thaiboxnings-gänget, Lovisa och Camilla som jag inte hunnit träffa så mycket som jag velat.

De bästa nya människorna du träffade? Influencer of Sweden gänget! Jag har ju liksom inte träffat de så mycket ”in person” men att hänga på facebooksidan med ett gäng inspirerande bloggare (främst tjejer) och snart sticka till Åre på unconference. Ger mig lite fjärilar i magen. Bloggen är hal is, men jag älskar att skriva!

Mest stolt över? Att jag vågade följa hjärtat och flytta ut i skogen. Satsar man inte så har man inget att vinna!

Högsta önskan just nu? Att skapa ett jobb där fritid och jobb vävs samman. Där timmar och platser inte spelar någon roll och där måndag och fredag är lika roliga.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Mitt mål i år är att göra mer fel! Ja du läste rätt. Det tar sjukt mycket tid att överväga allt fram och tillbaka 114 gånger. Om man gör fler saker gör man automatiskt mer fel, och det är okej. I år ska jag göra mer fel, och förhoppningsvis mycket rätt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.