På tallriken idag – Flamenco

6 januari, 2017

Jepp på tallriken idag blev det Flamenco. Jag har alltså inte dansat, utan det är ännu en helg-tradition sen några år tillbaka. Så vad är då Flamenco?

Jo, Flamenco är en rätt med exotisk frukt och fläskfilé som min mamma serverat varje nyår sen några år tillbaka. Efter att jag flyttat hemifrån och traditionerna ändras ville vi ändå behålla denna maträtt. Därför att den är väldigt god. Den är inte alls vegetarisk, utan är baserad på fläskfilé med sås, däremot är frukten en huvudingrediens för att den här maträtten ska nå sin fulla potential!

Exotisk frukt | På tallriken idag - Flamenco

Mamma prickade även in de ”gröna bladen” som höjts till skyarna för sin nyttighet! Tur att jag bara käkat vegetariskt och fisk den här veckan hittills,för nu har jag i alla fall ökat rött-kött-kvoten ordentligt. Men det var det värt!

Gröna blad | På tallriken idag - Flamenco

Har tyvärr inget recept – men kanske kan luska fram det framöver. Mycket gott i alla fall. Den röda såsen längst fram på tallriken är Sambal Oelek, såsen ska egentligen vara stark men var anpassad efter allas smak så jag fick krydda lite extra. Starkt är gott eller hur!

Sen blev det lite ost på det, inte helt fel det heller!

Brie ost | På tallriken idag - Flamenco

Annars har jag njutit av en fin vinterdag. Kallt i hela landet, hörde om -23 i Vallentuna, -41,3 och årets köldrekord i Nikkaloukta och runt -10 i Strängnäs när jag gav mig ut på promenad. Men åren i Luleå har satt sina spår. Med tjocka vinterstövlar, ylletröja, halsduk, min extremt varma Norrøna-mössa, dunjacka, täckbyxor och Hestra-handskar så var det inte alls kallt. Fick till och med öppna vädringshålen på jackan och ta av handskarna stundtals. Så härligt med låga temperaturer, frisk luft, snöklädda träd och knarr under skorna.

Kall vinterdag

Appropå den här snöhögen så trodde jag att gårdagens träningsverk berodde på ett för långt uppehåll med boxningen. Men idag när jag skottade bort ytterligare snö på tomten konstaterade jag att det var snöskottnings-musklerna som var möra. Det där med vardagsträning alltså – guld! De säger att det kan komma upp till ytterligare en decimeter snö i natt, så jag kanske får mig ett snö-träningspass imorgon med!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.