Räksallad, feedback och blodförlust

28 januari, 2016

Livet kanske inte alltid är en räkmacka, men idag bjöd det i alla fall på en räksallad. Kollegorna skulle iväg och käka ärtsoppa och pannkaka och jag tackade vänligt men bestämt för inbjudan då pannkakor med sylt och grädde helt klart ligger utanför ramen för nyttig Januari. Men det visade sig att restaurangen inte alls bara serverade ärtsoppa och pannkakor, utan även hade buffé. Så jag bestämde mig i alla fall för att följa med. Väl på plats visade det sig också att det till och med fanns möjlighet att beställa sallad – för den vanliga salladsbuffén var sådär tråkigt dyster med majs, gurka och tomater. Så jag chansade och tänkte att ja så mycket mer än ”grundgrönsaker” (isbergssallad, gurka, tomat, majs, paprika) lär det ju inte bli, men i alla fall bättre än pannkaka rent näringsmässigt. Och +3kr från dagens rätt.

Det visade sig att jag hade rätt, det var ingen innovation för att vara en räksallad – men den såg superfin ut och hade mycket räkor och var riktigt god. Så jag var nöjd!

Untitled

Utöver att käkat räksallad så har vi haft Feedback workshop på jobbet. Jag vann en halvdagsutbildning med Stockholms Ledarinstitut när jag var på en föreläsning arrangerad av Sveriges Ingenjörer i slutet av 2015. Så idag var Johan från Stockholms Ledarinstitut på plats och lärde hela ledningsgruppen om feedback. Blev en mycket bra förmiddag och helt klart något vi behöver jobba med för att påverka företagskulturen!

Morgonen innebar också lite blodförlust. Vi hade nämligen företagssköterskan Sanna, från Täby Hälsan på plats och tömde oss alla på blod. Tänk dig true blood – bara inte fullt så mycket. Vi har hälsokontroller under februari och det var dags att göra blodproverna innan, så tre rör fyllde hon med blod från armvecket. Jag har aldrig gjort det förut sedan jag var liten, men det gick förvånansvärt bra måste jag säga. Kändes inte mycket alls.

Sen bjöds vi på frukost efter blodprovet då vi var tvungna att vara fastande innan. (Alltså jag hatar verkligen att inte få käka frukost, släpade mig liksom till jobbet!) Jag tror att äta hälsosamt börjar sätta sina spår. Jag valde det mörkaste brödet som fanns, Fazer Rågmust, och när jag käkade av det tyckte jag det smakade så himla sött, gott, men sött. Och det är ju ändå ett relativt ”nyttigt” bröd förhållandevis eftersom det är grovt. Under julen med allt godis hade jag säkerligen inte uppfattat det som sött. Samma som när Daniel nu ikväll köpte färdiglagad Fajitas som värmdes i ugnen som jag smakade på – sjukt salt. Smaklökarna verkar verkligen bli bättre när man äter vettig mat.

Nu är det dags att sova!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.